Τον αποκαλούν ατομιστή. Εχει μοιράσει 31 ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Λένε πως κρύβεται στα μεγάλα παιχνίδια. Τα 52 γκολ που έχει πετύχει σε νοκάουτ αγώνες, εκ των οποίων τα 13 στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, απαντούν γι’ αυτόν.

Πηδάει μέχρι τον Θεό. Με φόρα 78 πόντους από το έδαφος και 44 πόντους άνευ φόρας. Ούτε παίκτης του NBA να ήταν.

Εχει καλύψει τα 96 μέτρα σε 10”. Με ειδική προπόνηση θα αμφισβητούσε τον Μπολτ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αντιπαθής. Το ομολογούν κι αυτοί που τον θεωρούν ανώτερο από τον Μέσι. Τα κατορθώματά του ωστόσο στους αγωνιστικούς χώρους δεν επιτρέπουν την αμφισβήτησή του.

Στα 32 του, πια, δεν μπορεί να παίζει κάθε τρεις ημέρες. Είναι δύσκολο να το αποδεχτεί ένας αθλητής του βεληνεκούς του CR7. Η οξυδέρκειά του τον οδήγησε στη σωστή απόφαση και συμφώνησε με τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν πως πρέπει να κάνει οικονομία δυνάμεων.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 103 γκολ σε 138 παιχνίδια είναι ρεκόρ. Οπως ρεκόρ για τη Ρεάλ είναι τα 399 γκολ και όχι τα 400, όπως συνεχίζουν να υποστηρίζουν ο ίδιος και ο σύλλογός του. Πού οφείλεται αυτή η παρεξήγηση; Σε ένα παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ το 2010 εκτέλεσε φάουλ. Η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Πέπε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Η ισπανική λίγκα κατακύρωσε το γκολ στον Πέπε, παρά τις δηλώσεις του τελευταίου πως η μπάλα θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς μέσα. Η Ρεάλ, ο Ρονάλντο και ο φιλορεαλικός Τύπος το κατακύρωσαν με το έτσι θέλω στον CR7, με αποτέλεσμα χθες ο πρόεδρος των Μερένχες Φλορεντίνο Πέρεθ να απονείμει μια αναμνηστική φανέλα με το νούμερο 400 στο αστέρι της ομάδας του.

Ο Ρονάλντο έκανε και δηλώσεις για τα 400 γκολ που μόνο αυτός και η Ρεάλ αναγνωρίζουν. «Είναι ξεχωριστό επίτευγμα, πολλά τα γκολ και δεν το περίμενα. Είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον σύλλογο και των φιλάθλων». Ναι, ο Ρονάλντο έχει γίνει ταπεινός. Ή έτσι τουλάχιστον θέλει να δείχνει. Εφτασε στο σημείο, δε, να μιλάει για «μικρό προβάδισμα» έναντι της Ατλέτικο όταν η Ρεάλ έχει νικήσει με 3-0. Επίσης να μοιράζει εύσημα στον γυμναστή Αντόνιο Πίντους και τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν που κρατούν σε φόρμα όλη την ομάδα.

Το αποκορύφωμα. Είπε πως είναι χαρούμενος και τυχερός γιατί προέρχεται απ’ αυτόν τον πλανήτη!

Μάλλον κάνει πρόβες για την επόμενη Χρυσή Μπάλα για την οποία θεωρείται ήδη φαβορί.