Αυτός που προσπαθεί να παραγάγει κάτι πλαστό· Ιστορία ας πούμε.

Σκέφτονται, λέει, να διαγράψουν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ που έγιναν πριν από το 2005 στον στίβο! Για να καθαρίσει ο στίβος, λέει. Να σβήσουν δηλαδή το ρεκόρ του Μάικ Πάουελ στο μήκος, που ξεπέρασε τον Μπίμον 23 χρόνια μετά, να σβήσουν τις αξεπέραστες ακόμη επιδόσεις της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ στα 100 και 200 μέτρα που κρατούν από το 1988 και να διαγράψουν το ρεκόρ της Κρατοσβίλοβα, το αραχνιασμένο από το 1983, στα 800 μέτρα. Τα έσβησαν και καθάρισαν! Με την Ιστορία πώς καθαρίζουν;

Ανόητες σκέψεις και άφρονες οι ειδήμονες που πιστεύουν πως με μια γομολάστιχα σβήνεις στιγμές που γράφτηκαν με αναμνήσεις ανεξίτηλες στη μνήμη· μουντζούρες θα αφήσουν πίσω τους! Αφελείς όσοι πιστεύουν πως η υπόθεση «αναβολικά» θα καθαρίσει σβήνοντας και ξαναγράφοντας την Ιστορία. Η Ιστορία γράφεται μια φορά, κι όσοι προσπαθήσουν να την «καθαρογράψουν» κατά το δοκούν είναι καταδικασμένοι να γελοιοποιηθούν. Από κάποιους αμφισβητείται ότι ο Νιλ Αρμστρονγκ πάτησε στη Σελήνη. Να… διαγράψουμε τη Σελήνη γιατί ο Αρμστρονγκ πέθανε!

Το ότι κάποιοι πια δεν μπορούν να ανέβουν στο Εβερεστ δεν σημαίνει πως το Εβερεστ δεν υπάρχει. Είναι εκεί και περιμένει με τα χνάρια του Σέρπα Τένζινγκ, του Χίλαρι και του Μάλορι παγωμένα στα κιτάπια της Ιστορίας. Οσοι προσπαθήσουν να τα «ξεπαγώσουν» θα πνιγούν από την επικαιρότητα των παρελθόντων γεγονότων!