Το Μεξικό ξεπέρασε σε παραγωγή μπίρας ακόμη και τη Γερμανία. Η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής παρήγαγε μέσα στο 2016 πάνω από 105 εκατ. εκατόλιτρα μπίρα (10,5 δισ. λίτρα), ποσότητα που είναι αυξημένη κατά 8,1% σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Η μεγαλύτερη παραγωγή στο Μεξικό προέρχεται από τη ζυθοποιία Grupo Modelo της Inbev που παράγει μεταξύ άλλων τις μπίρες Corona και Negra Modelo. Επίσης στο Μεξικό δραστηριοποιείται ακόμη η ζυθοποιία Cuauhtemoc Moctezuma/Heineken, η οποία παράγει τις μπίρες Tecate, Bohemia και Heineken. Πλέον το Μεξικό βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις μεμονωμένες χώρες οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή μπίρας, αφού κατάφερε να εκτοπίσει τη Γερμανία από τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά του Bloomberg που προέρχονται από εκτιμήσεις και από δεδομένα του μεξικανικού επιμελητηρίου ζυθοποιίας, από τη Γερμανία προέρχεται το 5,2% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας. Από το Μεξικό προέρχεται πλέον το 5,7%, από τη Βραζιλία το 7,4%, από τις ΗΠΑ το 12% και από την Κίνα το 24,2% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας. Το 45,5% της παραγωγής προέρχεται από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Η κινητήρια δύναμη της αύξησης της παραγωγής μπίρας στο Μεξικό είναι οι μεγάλες εξαγωγές οι οποίες αυξήθηκαν κατά 13%, φτάνοντας τα 3,2 δισ. λίτρα. Πρόκειται για άμεσο αποτέλεσμα της διεθνικοποίησης μεξικανικών εμπορικών σημάτων μπίρας, τα οποία εξαγοράστηκαν από πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως είναι η InBev και η Heineken. Μέχρι πρόσφατα η πιο γνωστή ίσως μεξικανική μπίρα στο εξωτερικό ήταν η Corona, η οποία εξάγεται σε 180 χώρες. Τώρα κερδίζουν συνεχώς έδαφος και μάρκες όπως οι Tecate, Tecate Light, Dos Equis, Estrella, Montejo και Modelo Especial.