Ο ΠΑΟΚ έκανε και πάλι το μπρέικ στην πιο συναρπαστική σειρά τελικών των τελευταίων χρόνων και αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Α1 βόλεϊ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ομως το άθλημα δεν άξιζε τις εικόνες που είδαμε μετά το τέλος του ματς.

Μπουκάλια, σπασμένες καρέκλες και κροτίδες έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να προστατευτούν βάζοντας καρέκλες στο κεφάλι τους. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποχωρήσουν οι παίκτες προς τα αποδυτήρια. «Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη νίκη, είναι απίστευτο αυτό» σχολίασε ο Χάρης Σακόγλου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κράτησαν την καλύτερή τους εμφάνιση για τον πέμπτο τελικό των πλέι οφ. Νίκησαν στο κλειστό του Ρέντη τον Ολυμπιακό 3-1 (25-22, 21-25, 25-22, 25-14) με πρωταγωνιστή τον Αμαράλ Ντάντε (23 π., 19/35 επ., 4 άσοι).

Ο Σάσα Στάροβιτς δεν κατάφερε να αγωνιστεί, αλλά ο Χόρχε Ελγκέτα βρήκε τις λύσεις στους Τακουρίδη (12 π., 7/11 επ., 5 μπλοκ), Σακόγλου (12 π.,11/18 επ., 1 μπλοκ), ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σαφράνοβιτς (18 π., 15/28 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ και σπουδαίες άμυνες).

«Ηταν μια πολύ δύσκολη σειρά τελικών, αλλά κάναμε ένα θεϊκό παιχνίδι» είπε ο Ντάντε, ενώ ο Χάρης Σακόγλου πρόσθεσε: «Η ομάδα μπορεί. Το δείξαμε αυτό. Κανείς δεν μας πίστευε. Τους διαψεύσαμε και ήρθαμε στο πέμπτο ματς για να κάνουμε τα δύσκολα. Φαίνεται πως αυτά μας αρέσουν».

«Δώσαμε απάντηση στο ποιοι είναι οι άνδρες και ποιοο τα αγοράκια. Δεν τα παρατήσαμε, είμαστε μια οικογένεια» σημείωσε ο Γιάννης Τακουρίδης.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Σμαραγδής αναδείχτηκε για 9η φορά πρωταθλητής και έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τίτλο με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής, ΠΑΟΚ).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσναν παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια τον τίτλο: «Ο ΠΑΟΚ στις κρίσιμες στιγμές είχε περισσότερη υπομονή, αντίθετα με εμάς. Αξιζε αυτή τη νίκη και γι’ αυτό πήγα να τους συγχαρώ».