Την πρώτη του νίκη εις βάρος ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ που κοουτσάρει ο Ζοζέ Μουρίνιο πέτυχε ο Αρσέν Βενγκέρ στη 13η προσπάθειά του.

Η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η χθεσινή νίκη των Κανονιέρηδων, δεύτερη συνεχόμενη επί των Κόκκινων Διαβόλων στην έδρα τους πρώτη φορά από το 2001, αποτελεί ειρωνεία για τον Βενγκέρ αφού έρχεται στην πιο δύσκολη χρονιά του Αλσατού στο Εμιρέιτς.

«Επιτέλους, αφήνω αυτό το στάδιο με τους οπαδούς της Αρσεναλ χαρούμενους. Το αξίζουν. Είναι μεγάλος σύλλογος» σχολίασε σχεδόν σκωπτικά ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Η μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα θα κορυφωθεί στις τελευταίες αγωνιστικές αφού έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες οι Λίβερπουλ (0-0 χθες με τη Σαουθάμπτον), η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γ. και η Αρσεναλ.

Το πρωτάθλημα θα καταλήξει, εκτός απροόπτου, στην Τσέλσι μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Γουέστ Χαμ. Οι Μπλε υποδέχονται απόψε τη Μίντλεσμπρο και με νίκη θα χρειάζονται ακόμα τρεις βαθμούς την επόμενη Παρασκευή στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία της Τσέλσι η οποία διεκδικεί και το Κύπελλο, ο ουρανός πάνω από το Στάμφορντ Μπριτζ είναι γεμάτος σύννεφα. Αιτία, το συνεχόμενο πρέσινγκ που δέχεται ο Αντόνιο Κόντε από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία.

Τελευταία ομάδα που προστέθηκε στη μακρά λίστα είναι η Μπαρτσελόνα, όπως τουλάχιστον αναφέρει η «Σάντεϊ Εξπρές».