Μετά από 13 αγώνες, ο Αρσεν Βενγκέρ κατάφερε να νικήσει τον Ζοζέ Μουρίνιο! Κι αυτό, καθώς η Αρσεναλ νίκησε στο Εμιρέιτς την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0. Η πρώτη νίκη του Βενγκέρ επί του Πορτογάλου τεχνικού ήρθε μετά από επτά ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Παράλληλα, αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ ύστερα από 25 παιχνίδια. Με τη νίκη αυτή η Αρσεναλ διατήρησε τις ελπίδες της για μία θέση στην τετράδα καθώς έχει δύο ματς λιγότερα. Να σημειώσουμε ότι αγώνα λιγότερο έχει και η Γιουνάιτεντ. Τα γκολ της Αρσεναλ πέτυχαν οι Τσάκα (54′) και Γουέλμπεκ (57′).

Ο Τζέημς Μίλνερ έχασε πέναλτι ύστερα από 13 εύστοχες εκτελέσεις και η Λίβερπουλ έφερε 0-0 στο Ανφιλντ με τη Σαουθάμπτον. Ετσι, η ομάδα που Γιούργκεν Κλοπ κινδυνεύει πλέον να χάσει την τρίτη θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μάντσεστερ Σίτι που έχει ματς λιγότερο.

Ο Φρέιζερ Φόρστερ λοιπόν απέκρουσε το σουτ του Μίλνερ, ο οποίος είχε να χάσει πέναλτι από το Νοέμβριο του 2009! Η Λίβερπουλ, χωρίς φαντασία, με πολλές άσχημες μεταβιβάσεις είχε μεν φάσεις (οκτώ τελικές στην εστία), αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Να σημειώσουμε ότι η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει και στα τέσσερα εφετινά ματς κόντρα στη Σαουθάμπτον (δύο στην Πρέμιερ και δύο στο Λιγκ Καπ).

Η βαθμολογία (36 αγ): Τσέλσι (34αγ) 81, Τότεναμ (35αγ) 77, Λίβερπουλ 70, Μάντσεστερ Σίτι (35αγ) 69, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (35αγ) 65, Αρσεναλ (34αγ) 63.