Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε ακούσει τη λαϊκή ρήση «θέλω να αγιάσω μα δεν μπορώ…». Σήμερα λοιπόν ήρθε και η δική μου σειρά να την επικαλεστώ!

Γιατί; Επειδή και αυτή την εβδομάδα (μέχρι την Παρασκευή για την ακρίβεια) θα έχουμε εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ολυμπία Οδό (βλέπε αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών). Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Πάτρα του κόμβου Ανατολικού Αιγίου. Ετσι, η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω των γειτονικών κόμβων Δυτικού Αιγίου και Καλαβρύτων αλλά και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Και πού είναι το πρόβλημα; Κανένα πρόβλημα, απλώς είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! Ναι, αναφέρομαι για άλλη μία φορά στη βιασύνη της κυβέρνησης να εγκαινιάσει –λίγο πριν από την έξοδο του Πάσχα –έργα που δεν είναι έτοιμα (θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν εκτενώς «ΤΑ ΝΕΑ»), στη στάση του υπουργείου Υποδομών με τη γνωστή (μη σας κουράζω) 11σέλιδη ανακοίνωση περί προπαγάνδας και μονταζιέρας, αλλά και στη χολή που έσταζαν –μετά το δημοσίευμα –στελέχη της εταιρείας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Χαμένες προσλήψεις στην Υγεία

Χαμένο στα… μαθηματικά των προσλήψεων είναι το υπουργείο Υγείας, με τους ιθύνοντες στην οδό Αριστοτέλους να βλέπουν πλεόνασμα και τους εργαζομένους στο ΕΣΥ να κάνουν λόγο για έλλειμμα.

Ετσι, από τη μια ο Παύλος Πολάκης ανακοινώνει ότι έρχονται επιπλέον 11.000 προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τους 7.500 που έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία, επιμένοντας πως «τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να υπάρξει από τη δεκαετία του ’80».

Οι υγειονομικοί από την άλλη παίρνουν χαρτί και μολύβι, στύβουν το μυαλό τους, αλλά οι πράξεις δεν τους βγαίνουν. Επικαλούνται μάλιστα τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτουμένων του ελληνικού Δημοσίου, βάσει των οποίων ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2017 έχει μειωθεί κατά 946 υπαλλήλους.

Συμπέρασμα; Στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ) έχει βρει η ηγεσία του υπουργείου τη λύση στο πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου.

Ποιους καρφώνει ο Τζέφρι Πάιατ

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο «Βήμα της Κυριακής». Αυτό γιατί, όπως φάνηκε, οι ΗΠΑ έχουν κάθε διάθεση να στηρίξουν Τσίπρα! Αν αυτό βέβαια συνέβαινε στο παρελθόν θα θεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως… «Η κυβέρνηση έχει μπροστά της την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα της κρίσης σε αφήγημα ευκαιρίας, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάιατ, ο οποίος εκτίμησε ότι η επόμενη εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί και η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια. Ο πρέσβης εμμέσως πλην σαφώς αποδοκιμάζει τη στάση της αντιπολίτευσης και δη της ΝΔ αφήνοντας σαφείς αιχμές: «Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στο πολιτικό σύστημα που απλώς θέλουν να πουν Οχι. Δεν ενδιαφέρονται να δουν την Ελλάδα να προχωράει μπροστά επειδή είναι άβολο για αυτούς από ιδεολογικής απόψεως ή λόγω προσωπικών οικονομικών συμφερόντων» δηλώνει.

Εξαλλοι οι Σέρβοι με τον Κοτζιά

Εξαλλος είναι, όπως μαθαίνω, ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς με τον Νίκο Κοτζιά. Αυτό γιατί ενώ εδώ και μήνες εκκρεμεί η μεταξύ τους συνάντηση και ενώ η σερβική πλευρά έχει επιδιώξει πολλάκις ένα τετ α τετ, ο Κοτζιάς όχι μόνο τους έχει στο περίμενε αλλά έδωσε προτεραιότητα στον ΥΠΕΞ του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Οι Σέρβοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη στάση του Κοτζιά γιατί, όπως λένε, σνομπάρει τις παραδοσιακά φιλικές ελληνοσερβικές σχέσεις για να αρχίσει το φλερτ με το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο δεν έχει καν αναγνωριστεί επισήμως από την Ελλάδα.