Ηταν ένας τελικός – σκουπίδι. Κόντρα που θύμισε υπόκοσμο. Με συμφέροντα αντικρουόμενα και στρατούς έτοιμους να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να φτάσουν σε μια νίκη αλλά όχι για δικά τους οφέλη. Τι κι αν οι διοικητικές κεφαλές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι Σαββίδης και Μελισσανίδης αντίστοιχα, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση, γευμάτισαν μαζί, το έπαιξαν (ξανά) φιλαράκια; Αποδείχθηκε ότι οι φανατικοί ουδόλως ασχολούνται με αυτά και κυρίως κλείνουν τα αφτιά τους. Στόχος ήταν τα επεισόδια, ήταν αδύνατον να τους σταματήσουν.

Και μέσα σε όλα αυτά, η ΠΔΕ της ΕΠΟ. Οι φωστήρες που ήρθαν κατευθείαν από τη FIFA για να σώσουν το εγχώριο ποδόσφαιρο. Ακόμη και τώρα, ύστερα από τις εικόνες ντροπής, καμώνονται πως δεν είδαν το παραμικρό. Αραγε, τώρα να φταίει ξανά ο Γκιρτζίκης που πάντα είναι το άλλοθί τους; Την παραμονή μίλησαν για «τελικό που θα γράψει Ιστορία». Χθες, ούτε λίγο ούτε πολύ, έδειξαν να πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο βγήκε νικητής στον Βόλο και άρα οι άνθρωποι πρέπει να ονειροβατούν. Αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους, έκλεισαν τα μάτια σε δακρυγόνα, φωτοβολίδες, ξύλο ανελέητο παντού και έριξαν σπόντες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την επιλογή ενός ακατάλληλου γηπέδου. Συγγνώμη, αλλά η δουλειά της ΠΔΕ δεν πρέπει να είναι να συμφωνεί. Να αποφασίζει πρέπει, αρέσει δεν αρέσει στον οποιονδήποτε μεγαλοσχήμονα παράγοντα. Αν μιλάμε για σοβαρά στελέχη και όχι μαριονέτες.

Οσο για τον Βασιλειάδη, απέφυγε να πάει στη Μαγνησία, όπως απέφυγε να πάει μέχρι το τέρμα την απόφαση που (έδειχνε ότι) έλαβε το ξημέρωμα της Παρασκευής: να αναβάλει τον τελικό. Πήγε πάσο, υπέκυψε ίσως σε άνωθεν πιέσεις, βίωσε όντως ένα δύσκολο 48ωρο, αλλά –δυστυχώς –απέτυχε.

Μετακινήσεις γιοκ

Και ασφαλώς, οποιαδήποτε σκέψη για άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών πρέπει να μπει στο συρτάρι. Εδώ, στα αθλητικά τουλάχιστον, δεν είμαστε μια προηγμένη χώρα και το test event για το συγκεκριμένο εγχείρημα (ναι, έτσι το είδαν όλοι) κατέληξε σε απίστευτο φιάσκο. Ενα ματς δεν μπορούν να διοργανώσουν οι αρμόδιοι, για εκδρομές οπαδών – στρατών θα μιλάμε;

Αν, τέλος, θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στις δηλώσεις, απογοήτευση. Δεν είδαμε κάποιον να καταδικάζει τα επεισόδια, να ψάχνει τέλος πάντων τους πρωταίτιους που τους κατέγραψαν οι κάμερες. Ο Σαββίδης ευχαρίστησε όλους για την ασφάλεια (!), ο Μελισσανίδης τα έχωσε στον δεύτερο βοηθό για το γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ιβιτς, λαλίστατος άλλες φορές, απέφυγε να πάρει θέση για τη διαιτησία!

Το διήμερο των εντάσεων ολοκληρώθηκε χθες με τις άθλιες εικόνες στον Ρέντη. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε νίκη τίτλου στο βόλεϊ, ο κόσμος όμως του Ολυμπιακού αντέδρασε πετώντας μπουκάλια, καρέκλες και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αναγνώριση στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Ερώτηση: άραγε οι αρμόδιοι θα τιμωρήσουν τις ομάδες με τους ταραξίες οπαδούς τού διημέρου;

Αγορά

«Ακόμα και 10-15 Νότιγχαμ να αγοράσω, ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλα και ας μην ανησυχούν οι φίλοι του. Ούτε Κινέζοι ούτε Γιαπωνέζοι υπάρχουν, εδώ η COSCO δεν έχει αγοράσει ούτε ένα εισιτήριο. Θέλουμε συμμάχους επενδυτές, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός. Του χρόνου θα σηκώσουμε το 45ο, ας κάνει υπομονή

ο κ. Σαββίδης» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που σχολίασε και τα επεισόδια

στον Βόλο.

«Ηταν εξευτελιστικά αυτά που έγιναν, το παιχνίδι δεν έπρεπε να αρχίσει».