Ναι, σαφώς το βόλεϊ είναι ένα άθλημα όπου οι αλλαγές των παικτών είναι σύνηθες φαινόμενο και έχουμε δει ακόμη και τον Γιάννη Λάιο (για να πάμε αρκετά χρόνια πίσω) να φορά το τριφύλλι, ωστόσο τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Κυριακής στον Ρέντη; Οσοι φίλοι του Ολυμπιακού πέταξαν μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο ταραφλέξ και στόχευσαν ακόμη ακόμη και παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν λες και σημάδευαν το ίδιο τους το παρελθόν! Υπερβολή; Κάθε άλλο.

Πολλά στελέχη του ΠΑΟΚ, όχι μόνο έχουν φορέσει τα κόκκινα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και συνέβαλαν με αποφασιστικό τρόπο στις επιτυχίες και πρόσφεραν τίτλους.

Ιδού: ο Σμαραγδής δεν αγωνίστηκε, την τετραετία 2012-2016 όμως ως κεντρικός του Ολυμπιακού πανηγύρισε δύο νταμπλ (το ’13 και το ’14). Ο βετεράνος Τερζής που ήταν μαέστρος στην πάσα για τον ΠΑΟΚ, το (μακρινό) 2001 γιόρτασε νταμπλ με τον Ολυμπιακό και επέστρεψε για μια ακόμη σεζόν το 2004. Ο Ανδρεάδης, πύργος στον φιλέ, που φόρεσε τη φανέλα όλων των ισχυρών ομάδων της Ελλάδας, από το 2009 μέχρι το 2012 πανηγύρισε στο Λιμάνι δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ο Σωτηρίου ουδέποτε έγινε σούπερ όνομα, ήταν όμως μια πενταετία στον Ολυμπιακό (2010-2015) και χάρηκε τρία νταμπλ. Ο Σακόγλου επίσης αγωνίστηκε στον Ρέντη την προηγούμενη σεζόν και κατέκτησε ένα Κύπελλο, ενώ το 2014 τα ερυθρόλευκα φόρεσε και ο Τακουρίδης. Για να μην πάμε στον Γκόμεζ, τον λαβωμένο διαγώνιο του ΠΑΟΚ, που είναι μεν στην ανάρρωση και έχουν περάσει τα χρόνια, αλλά ποιος ξεχνά ότι στον Πειραιά τον πρωτογνωρίσαμε την τετραετία 2000-2004 και εκεί κάρφωσε για τρία νταμπλ; Και φυσικά δεν λησμονούμε ότι ακόμη και ο κόουτς Χόρχε Ελγκέτα την περασμένη δεκαετία είχε περάσει από τον Ολυμπιακό ως παίκτης.

Συμπέρασμα: ο ΠΑΟΚ είχε ψυχή και δίκαια πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Ρέντη. Μια ψυχή θριαμβευτών που φόρεσαν με επιτυχία τη φανέλα του Ολυμπιακού! Πρόσφεραν τίτλους και χαρές, αλλά επειδή πήγαν στον αντίπαλο αποδοκιμάστηκαν και τελικά κατέληξαν να κρατάνε καρέκλες ώστε να προστατευθούν. Αυτό δυστυχώς δεν είναι για μπράβο και αμφιβάλλουμε αν οι φανατικοί οπαδοί γνωρίζουν την ιστορία.

Κολοβός

Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε ως σπέσιαλ ταλέντο και τέτοιο είναι ο κυνηγός. Το γιατί δεν έπιασε στους πρωταθλητές, προφανώς και έχει να κάνει με αρκετές παραμέτρους. Η Μέχελεν, ωστόσο, για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει στις τάξεις της τον Κολοβό, καθόσον ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και λέγεται ότι θα πληρώσει περί το 1 εκατ. ευρώ. Συν κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Βρήκε τον δρόμο του ο παίκτης στο Βέλγιο…

Ευθύνες και έκτροπα

«Γήπεδο ακατάλληλο, διοργάνωση στο πόδι, με μόνο γνώμονα πώς θα ικανοποιηθούν οι οργανωμένοι στρατοί» καταγγέλλει με μια σκληρή ανακοίνωση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τα έκτροπα που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο. «Για ακόμη μία φορά γίναμε θεατές σε θέατρο του παραλόγου. Οπως σχεδόν σε κάθε μεγάλη αθλητική εκδήλωση εδώ και δεκαετίες» τονίζεται σε ανακοίνωση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρεται, περίπου είκοσι διμοιρίες της ΔΑΕΑ πήγαν στον Βόλο, μέτρησαν αρκετούς τραυματίες, ο ένας από τους οποίους χτυπήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο σε σημείο κάτω από το μάτι του.