ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ετοιμάζονται να αναμετρηθούν ξανά, λίγες ημέρες μετά τον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο που γέμισε με νέες πληγές το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες δίνουν ραντεβού την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Στο άλλο ματς ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί στη Νέα Σμύρνη τον Παναθηναϊκό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του συνεταιρισμού αποφασίστηκε με ψήφους 9-3 η επικύρωση της βαθμολογίας στις θέσεις 1-5, κάτι που σημαίνει ότι αρχίζουν τα πλέι οφ. Υπέρ της επικύρωσης ψήφισαν μεταξύ άλλων Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ενώ οι τρεις που εναντιώθηκαν ήταν ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα και η Κέρκυρα. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε προτείνει να επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά με την επιφύλαξη για δικαστικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των ομάδων.

Η ΑΕΚ μάλιστα έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η ψήφος υπέρ της επικύρωσης δεν είχε να κάνει με τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά από το γεγονός ότι είχε εκδοθεί η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ηταν μια συνεδρίαση που είχε αρκετές «εστίες έντασης», καθώς παραλίγο να έρθουν στα χέρια οι Σπύρος Παπαθανασάκης και Αλέξης Κούγιας, ενώ σύμμαχος του τελευταίου εμφανίστηκε και ο Γιάννης Βρέντζος σε φραστικό επεισόδιο με τον δικηγόρο του Ηρακλή, Γιώργο Παναγόπουλο. Στη συνέχεια υπήρξε νέος καβγάς, αυτή τη φορά ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Μάκη Γκαγκάτση.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα της χορηγίας από την εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη, καθώς υποστηρίχθηκε ότι δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα η συμφωνία.

Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από την πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αφορούσαν τον χρόνο που διήρκεσαν οι συζητήσεις με το νομικό και εμπορικό τμήμα της Λίγκας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να διαφημιστεί η εταιρεία. Η χορηγία θα ισχύσει από τη νέα περίοδο και θα είναι διετής.

Επιστροφή στα πλέι οφ. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν για όσα συνέβησαν το Σάββατο στον Βόλο. Πάντως, την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο κοντά του, καθώς το χρονικό διάστημα είναι μικρό.

Το πρόγραμμα

1η αγωνιστική (14/5): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική (17/5): ΑΕΚ – Πανιώνιος, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική (21/5): ΠΑΟΚ – Πανιώνιος, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική (24/5):

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

5η αγωνιστική (28/5): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

6η αγωνιστική (31/5): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Πανιώνιος – ΑΕΚ.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ

ΠΑΟΚ 2 β., Παναθηναϊκός 1 β., ΑΕΚ και Πανιώνιος 0.

Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα ασχολήθηκε και με το επόμενο πρωτάθλημα, το οποίο αποφασίστηκε να αρχίσει στις 19 Αυγούστου.