Ο Γιώργος Βασιλειάδης αντέδρασε ως πραγματικός πολιτικός. Κατάφερε να γίνει ηγέτης διαφορετικών όχλων που πορεύονταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Και όταν είδε πως η κατάσταση ξεφεύγει, άλλαξε ονοματεπώνυμο: Πόντιος Πιλάτος.

Το αποκάλυψε ο συνάδελφος Βασίλης Βέργης χωρίς να το διαψεύσει το υφυπουργείο Αθλητισμού: ούτε ο Γιώργος Βασιλειάδης ούτε καμία άλλη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπέγραψαν για την τέλεση του τελικού στον Βόλο.

Πιθανόν ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού να θεωρεί ενδόμυχα πως επιτέλεσε το αντιστασιακό του καθήκον απέναντι στους ανωτέρους του που, όπως φημολογείται, ήθελαν πάση θυσία να διεξαχθεί ο αγώνας.

Οι πολιτικοί όμως δεν είναι υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτά που πράττουν αλλά και γι’ αυτά που δεν πράττουν.

Τι σημαίνει «διαφωνία», «δυσαρέσκεια» ή «απουσία από τον τελικό»; Πιστεύει ο Γιώργος Βασιλειάδης πως είναι αμέτοχος ευθυνών για όσα συνέβησαν στον Βόλο;

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ή αναλαμβάνεις την ευθύνη ή πας σπίτι σου.

Το επαναλαμβάνω: η τύχη ήταν στο πλευρό όσων ενεπλάκησαν στη διεξαγωγή του Κυπέλλου. Αν υπήρχαν νεκροί, κάποιοι σήμερα θα λογοδοτούσαν στη δικαιοσύνη. Οχι όλοι βέβαια. Ο υφυπουργός θα υποστήριζε πως «εγώ δεν υπέγραψα τίποτα» και θα έβγαινε λάδι. Αυτό άλλωστε δεν σημαίνει πολιτική ευθύνη; Προτείνω δίπλα στα πορτρέτα που έχουν πολλοί υπουργοί στα γραφεία τους να τοποθετήσουν κι αυτό του Πόντιου Πιλάτου. Τιμής ένεκεν γιατί αποτελεί πηγή εμπνεύσεων.