Είναι ν’ απορείς, που θά ‘γραφε και η Μαρίνα Λαμπράκη. Είναι ν’ απορείς για το τι γράφεται στο επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων που δουλειά του είναι να ενημερώνει σωστά τη χώρα για το τι συμβαίνει έξω και σωστά τούς έξω για το τι συμβαίνει μέσα. Είναι όμως ν’ απορείς και για την τρικυμία εν (αριστερώ) κρανίω ενός απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Παρίσι για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ενός απεσταλμένου που πολλά τον ενόχλησαν ή τον εκνεύρισαν στην Πόλη του Φωτός και τα κατέγραψε:

Τον εκνεύρισε η προβολή μιας ταινίας σε ένα γαλλογερμανικό κανάλι η οποία υπενθύμιζε τις ευθύνες της κομμουνιστικής Αριστεράς στον Μεσοπόλεμο επειδή άργησε να αντιληφθεί τι εστί Χίτλερ. Τον ενόχλησε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» που στέλνει “αριστερούς ψηφοφόρους” (αχ, τους καημένους) στη… Λεπέν. Τον εκνεύρισε ότι ο Μακρόν δούλευε στους Ρότσιλντ που ενίσχυσαν τα βασίλεια τα οποία νίκησαν τον Ναπολέοντα. (Το ότι τους είδε και ο Τσίπρας “τους Ρότσιλντ” το προσπέρασε).

Τον ενόχλησε η μόδα να αποκαλούνται οι ριζοσπάστες αριστεροί “λαϊκιστές”. Τον ενόχλησε η τάση να παρομοιάζεται η Λεπέν με τον Χίτλερ χωρίς να παρομοιάζονται οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες με τους ηγέτες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Αφησε, τέλος, να εννοηθεί ελαφρώς ότι η τελευταία τρομοκρατική δολοφονία στο Παρίσι ίσως και να ήταν προβοκάτσια για να φοβηθούν οι Γάλλοι και να μην ψηφίσουν Μελανσόν.

Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά, Σύντροφοι.