Στο ημερολόγιο του Ολυμπιακού η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και οι πρώτες μέρες του Αυγούστου έχουν ήδη κυκλωθεί. Τότε θα δώσουν οι Ερυθρόλευκοι τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους για τη νέα σεζόν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς μέχρι τότε πρέπει να τρέξουν οι γνωστές διαδικασίες με βάση και τον σχεδιασμό που θα κάνει η διοίκηση με τον νέο προπονητή. Κάτι που θα πρέπει να συμβεί σχετικά γρήγορα ώστε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας να είναι –σχεδόν –όλα τακτοποιημένα.

Ο Ρεμί Γκάρντ έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες (παίζει πολύ πιο δυνατά ο Κριστόφ Γκαλτιέ) ενώ δεδομένου ότι η απόφαση θα είναι προσωπικά και μόνο του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα ρίξουν μια ματιά και στην ισπανική αγορά που είναι η αγαπημένη του προέδρου, αφού από εκεί είχε φέρει μεταξύ άλλων την αδυναμία του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τον Μίτσελ, με τους οποίους η ομάδα είχε σημειώσει μεγάλες νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα (καθώς εκφράζει την πλευρά των παικτών και το πώς ζουν κάποιες καταστάσεις) ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Φορτούνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24 Radio 103.3 για το θέμα των επεισοδίων, τα περί αφαίρεσης βαθμών αλλά και για το γεγονός ότι προετοιμάζουν από πριν τους ξένους για το τι θα συναντήσουν!

«Μας ενόχλησε όλο αυτό γιατί όλη τη χρονιά δουλεύαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ομως, όπως βλέπουμε, υπάρχουν παντού εντάσεις και επεισόδια. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Πρέπει οι οικογένειες να επιστρέψουν στο γήπεδο και τα παιδιά να βλέπουν τα ινδάλματά τους. Είμαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Με αηδιάζουν αυτά τα γεγονότα. Φοβάσαι να εκτελέσεις ένα κόρνερ, φοβάσαι να πανηγυρίσεις. Ειδικά, για τους ξένους, αυτά είναι πρωτόγνωρα. Τους προετοιμάζουμε από πριν» τόνισε γελώντας στο τέλος για τους ξένους ο άσος του Ολυμπιακού, προσθέτοντας ότι όλα αυτά αποτελούν πολλές φορές και τροχοπέδη στο να δούμε ακόμα καλύτερους ξένους στο πρωτάθλημά μας.