Η ουσία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο φινάλε της φιέστας για την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, που μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε πως απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για το deal με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μάλιστα ο ισχυρός άντρας των Ερυθρολεύκων υπενθύμισε ότι «δέκα Νότιγχαμ να αγοράσω, πάντα ο Ολυμπιακός θα είναι πάνω απ’ όλα» θέλοντας να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας ότι δεν σκοπεύει να μεταναστεύσει στο δάσος του Νότιγχαμ.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να βγουν ωφελημένοι από αυτό το deal καθώς ήδη η σχέση του συλλόγου με την αγορά της Αγγλίας και την πιάτσα των ατζέντηδων (από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη αυτή της Γηραιάς Αλβιώνος) έχει αποφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για μεταγραφές. Και όχι μόνο… Δεν είναι τυχαίο ότι επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός εκτοξεύει τις τιμές μεταπώλησης παικτών, με τελευταίο παράδειγμα την περίπτωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, τον οποίο αγόρασε από την Αντερλεχτ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ και μετά πούλησε στην Κρίσταλ Πάλας στα 13 εκατ. ευρώ, έχοντας μάλιστα καλό ποσοστό σε περίπτωση νέας πώλησης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνέστησε στον Ιβάν Σαββίδη και στους λοιπούς διεκδικητές να κάνουν υπομονή και για του χρόνου και τα επόμενα χρόνια.

Για να κάνει όμως πράξη τις υποσχέσεις του, πρέπει να ενισχύσει την ομάδα του σε βάθος καθώς είναι δεδομένο ότι ο σύλλογος δεν θα αντέξει νέο κάζο τύπου Μπερσεβά, ενώ ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ αναμένεται πολύ ενισχυμένος του χρόνου.

Ο Μαρινάκης δεν έκρυψε πως θα ήθελε έναν εταιρικό επενδυτή και είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι η COSCO να μπορούσε να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει ούτε ένα εισιτήριο. Πάντως εμείς συνεχίζουμε δυνατά και κοιτάζουμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο» θέλοντας να δείξει ότι ακόμα τουλάχιστον δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον κινεζικό κολοσσό.

n Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (μία από τέσσερις αφού μειώθηκε η ποινή για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και άλλη μία για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός) και 125.000 ευρώ συνολικό πρόστιμο θα κοστίσουν στους Ερυθρολεύκους οι δύο ημιτελικοί με την Ενωση, ενώ ο Φρανσουά Μοντεστό τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 15 μήνες.