Το χειρότερο δεν είναι η θλίψη που προκάλεσε ο τελικός του Κυπέλλου. Το ακόμη πιο άσχημο είναι ότι όλοι επιδίδονται σε παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών και αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Για όλους φταίνε πάντα οι άλλοι! Και φυσικά ουδείς γνωρίζει πότε οι δύο αντίπαλοι θα κληθούν να εξηγήσουν το γιατί οι φανατικοί τους οπαδοί έφτασαν σε αυτές τις καταστροφές και πρόσφεραν στον κόσμο άθλιες φωτογραφίες με ξύλο χωρίς κανένα όριο.

Οσο για την κυβέρνηση, καλό είναι να το ξαναπούμε μήπως και γίνει επιτέλους αντιληπτό: έχει «δύο στα δύο» αναφορικά με τις διοργανώσεις τόσο σημαντικών ραντεβού. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε έναν τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ με κλειστές πόρτες, με δεδομένο ότι τότε αντίπαλος ήταν η «αμαρτωλή διοίκηση» της Ομοσπονδίας. Τώρα, πλήρης αποτυχία στη διοργάνωση του Βόλου, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος για να φορτώσουν τις ευθύνες. Ετσι, για τα αυτοκόλλητα, τις παλινωδίες, την επιλογή γηπέδου που δεν πληρούσε προδιαγραφές ευθύνονταν άλλοι. Ας είναι… Αραγε, πρόκειται να ανακαλύψουν στα μέρη μας την ιδανική φόρμουλα και να διοργανώσουν έναν τελικό-γιορτή όπως κάνουν στις προηγμένες χώρες;

Προγραφές

Το στίγμα της για τη συνέχεια έδωσε χθες η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ από τον ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχάς, δόθηκαν συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την πρωτιά, που όμως προέκυψε λόγω της κακής απόδοσης των παικτών του Ολυμπιακού, όπως τονίζεται –όχι ένεκα της ανωτερότητας του ΠΑΟΚ. Καταδικάστηκαν τα επεισόδια κι αυτό κάτι είναι, ενώ δόθηκε υπόσχεση για επάνοδο στην κορυφή. Πρέπει δε να σταθούμε στην αναζήτηση ευθυνών εντός της ομάδας και στη φράση «ακόμη μια χρονιά χάνεται το πρωτάθλημα, με ανεξήγητα αθλητικά ερμηνεύσιμα κριτήρια. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος». Αρα, στο Λιμάνι δεν αποκλείεται να διώξουν βαριά συμβόλαια, να προκύψουν διαζύγια με δυνατά χαρτιά και ακριβοπληρωμένα στελέχη, γιατί ως γνωστόν η αποτυχία δεν συγχωρείται!

Στήριξη

Οι Ρουμάνοι, με αφορμή το τέλος της συνεργασίας της Ξάνθης με τον Λουτσέσκου, επανέφεραν στο προσκήνιο το φλερτ του ρουμάνου κόουτς με την ΑΕΚ. Ωστόσο, στα Σπάτα πήραν αποστάσεις και θέλησαν να «κάψουν το χαρτί» του συγκεκριμένου προπονητή. Θα λέγαμε ότι όλα αυτά είναι πρόωρα –κυρίως επειδή μπροστά στην ΑΕΚ υπάρχουν τα play offs.

Ντόπινγκ

Εχουν ενδιαφέρον κάθε φορά οι ημερίδες οι σχετικές με τα αναβολικά. Τέτοια διεξήχθη προ ημερών στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ και το θέμα ήταν «Πολεμώντας τα, υπερασπιζόμαστε την ολυμπιακή ιδέα». Ο πρόεδρος της εταιρείας Αθλητισμός χωρίς Αναβολικά Γιώργος Κατσιμπάρδης το παλεύει όσο μπορεί, χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων η Ελένη Αυλωνίτου και ο Σπύρος Καπράλος, σίγουρα όμως το όλο ζήτημα δείχνει πολυσύνθετο και έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Ποινή

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 32.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών του στο κρίσιμο πέμπτο παιχνίδι με την Εφές Αναντολού, οι οποίοι παρά τις νουθεσίες ήθελαν να ξεφορτωθούν τα τελευταία πασχαλιάτικα δυναμιτάκια. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη είναι ευχάριστη για τους φίλους του μπάσκετ στην Κρήτη. Διότι εκεί πιθανότατα θα εκτίσουν την ποινή τους (με κόσμο όμως) οι Κόκκινοι, όπως έγινε και παλαιότερα με αντίπαλο την Τσεντεβίτα.