Eνισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, προσθέτοντας και νέους ελληνικούς προορισμούς στο δίκτυο των δρομολογίων της για το φετινό καλοκαίρι.

Ήδη, ο γερμανικός όμιλος δραστηριοποιείται στην χώρα μας με πέντε αεροπορικές εταιρείες ( Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings). Το καλοκαίρι η Brussels Airlines πετά για πρώτη φορά στην Ρόδο και η Eurowings στην Κάρπαθο, ενώ νέες πτήσεις της Eurowings θα υπάρχουν από τη Βιέννη προς την Καβάλα και τη Σαντορίνη.

Επίσης, η Edelweiss, θυγατρική της Swiss, θα εξυπηρετεί φέτος και τη Ζάκυνθο, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το πρόγραμμα των δρομολογίων και προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πωλήσεων, Ελλάδας και Κύπρου του Ομίλου Lufthansa, κ. Κωνσταντίνο Τζεβελέκο, το 2016 σημειώθηκε αύξηση των μετακινήσεων από και προς την Ελλάδα σε ποσοστό περίπου 5,6 % σε σχέση με το 2015, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι άνω του 7 %.

Ο γερμανικός όμιλος έχει πλέον παρουσία σε 20 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ 85.000 άτομα ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα από την Ελλάδα προς όλο τον κόσμο με τις εταιρείες της Lufthansa.

Ήδη, ανέφερε ο κ. Τζεβελέκος, η πληρότητα των αεροσκαφών της Lufthansa στις πτήσεις της προς την Ελλάδα ξεπερνά το 80%, ενώ πλέον ο γερμανικός αερομεταφορέας προσφέρει έως και 40% χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια Business Class.

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, ο ανώτατος διευθυντής πωλήσεων Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Lufthansa κ. Πήτερ Πούλεμ, ανακοίνωσε πως η εταιρεία, έως το 2020, θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 500 εκ. ευρώ, αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της εξατομίκευσης και ψηφιοποίησης των προϊόντων της. Στόχος της, τόνισε, είναι να εξυπηρετήσει τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε επιβάτη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη των πρόσφατων συνεργασιών του Ομίλου Lufthansa (κοινοπραξία με Air China, διμερείς συμφωνίες με Etihad, Air Astana και Cathay Pacific).

Επίσης, αναφέρθηκε και στην παραλαβή των πρώτων Αirbus A350-900. Συνολικά η Lufthansa έχει παραγγείλει 25 αεροσκάφη τύπου A350-900. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Πούλεμ, «για το πλέον σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων παγκοσμίως, το οποίοι θα εξυπηρετεί προορισμούς όπως το Δελχί, το Μουμπάι και η Βοστώνη».