Η ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ήταν σαφής: «Κρύβει κάτι η καθυστέρηση πλήρωσης της θέσης του γενικού διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;». Με αυτήν οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούσαν πρόσφατα ενημέρωση για τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων για την επίμαχη θέση. Στο κείμενο τονιζόταν μάλιστα: «Καθώς το Μέγαρο Μουσικής διέρχεται τα τελευταία χρόνια βαθιά κρίση, αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι ζωτικής σημασίας η ένταξη στο δυναμικό του ενός διακεκριμένου στελέχους ειδικών προσόντων που θα είναι κατάλληλος/η για τη θέση του γενικού διευθυντή. Και αυτό προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του ΟΜΜΑ για την επιτυχή ολοκλήρωση των σκοπών του και να εξομαλυνθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα ρευστότητας. Αλλωστε, η αλλαγή σελίδας στην πορεία του ΟΜΜΑ στην παρούσα χρονική στιγμή είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σημαντικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από το τέλος Μαρτίου και μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετάβασης. Αυτό δήλωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Μίλτος Λογιάδης στο «Νσυν»: «Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από το τέλος Μαρτίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης γενικού διευθυντή του ΟΜΜΑ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων την 28η Φεβρουαρίου 2017. Το πρόσωπο που πρόκειται να καλύψει τη θέση του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και μέχρι την Παρασκευή θεωρώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού στην ουσία πρόκειται για διευθέτηση λεπτομερειών που αφορούν την μετάταξή του».

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει υπηρετήσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο φάκελός του κρίθηκε ο πληρέστερος από τους 20 που κατατέθηκαν για τη διεκδίκηση της ίδιας θέσης. Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη προέβλεπε πως η εν λόγω θέση μπορεί να καλυφθεί από υπάλληλο του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στις αρμοδιότητες του γενικού διευθυντή είναι η οικονομική ανάπτυξη του οργανισμού και η εξεύρεση χορηγιών, ενώ θα καταρτίζει τον προϋπολογισμό και τον ετήσιο απολογισμό του οργανισμού μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί ότι δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για την αναγγελία αφού η ολοκλήρωση της διαδικασίας προσκρούει στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.