Μπρος Κίνα, πίσω σιλό. Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κίνα. Αιχμή και στόχος του ταξιδιού του –ανάμεσα σε άλλα –θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Ώς εδώ όλα καλά. Στα μετόπισθεν όμως, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έχει μια διαφορετική φαίνεται οπτική για όλα αυτά και ζητεί την ανάκληση της παραχώρησης των παλαιών σιταποθηκών (σιλό) στον ΟΛΠ και την απόδοσή τους στο υπουργείο Πολιτισμού, για τη στέγαση –όπως λέει –του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων. Κοινώς, τοποθετείται μια βραδυφλεγής βόμβα στην επένδυση της COSCΟ.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση δείχνει το διπλό της πρόσωπο. Ο περίφημος δυϊσμός της είναι γεγονός από την πρώτη στιγμή που έπιασε το πηδάλιο της χώρας. Σε μία κρίσιμη όμως στιγμή φαίνεται πως δεν έχει ένα πρόσωπο, μία στάση και μάλιστα με αποφασιστικότητα. Οι επενδύσεις, ως μοχλός ανάπτυξης, είναι επείγουσες για την τρέχουσα πολιτική περίοδο. Η ανάταξη της Οικονομίας βασικά περνάει από εδώ.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργηθούν. Για να μη μιλήσουμε για τις θέσεις που ήδη με την επένδυση της COSCΟ έχουμε κερδίσει. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο, τώρα που υποτίθεται πως έχει σημάνει συναγερμός για επενδύσεις και άνοιγμα, να σημειώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει το βήμα της. Το βέβαιο είναι πως αυτό δεν μπορεί να παραμένει μετέωρο, αφού μόνο ζημίες συσσωρεύει για τη χώρα. Το εν λόγω μουσείο θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε αλλού. Επείγουν άλλα πράγματα.