Αήττητη και με παθητικό μόλις τρία γκολ θα ταξιδέψει στο Κάρντιφ η Γιουβέντους για τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Γηραιά Κυρία νίκησε για δεύτερη φορά τη Μονακό με 2-1 παίρνοντας σχετικά εύκολα το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΣΥΜΦΕΡΕΙ… Πρόκειται για τον έκτο τελικό της Γιούβε στην εποχή του Τσάμπιονς Λιγκ και τον δεύτερο την τελευταία τριετία. Το 2015 είχε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα με 3-1 στο Βερολίνο.

Αυτό που αποδείχτηκε χθες το βράδυ με εκκωφαντικό τρόπο ήταν πως η ιταλική ομάδα ξέρει να επιλέγει τους καλύτερους παίκτες χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Το 2011 έφερε στο Τορίνο τον Αντρέα Πίρλο από τη Μίλαν ως ελεύθερο και αυτός την οδήγησε σε τέσσερις σερί τίτλους.

Πέρυσι επανέλαβε το ίδιο κόλπο με τον Ντάνι Αλβες κι αυτός την οδήγησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε συνολικά η Γιούβε επί της Μονακό, ο βραζιλιάνος ακραίος μπακ είχε τρεις ασίστ, ενώ πέτυχε με εντυπωσιακό βολέ το τέταρτο γκολ και δεύτερο της χθεσινής βραδιάς. Ετσι, για να βλέπει η Μπαρτσελόνα τι άφησε να της φύγει μέσα από τα χέρια.

Ο αρχηγός της Γιούβε Τζίτζι Μπουφόν –που θα συμμετάσχει στον τρίτο τελικό μετά το 2003 (ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Μίλαν) και το 2015 –ηττήθηκε τελικά από το ποδοσφαιρικό του «εγγόνι» τον Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε ημιτελικό, σε ηλικία 18 ετών και 140 ημερών.

Ο ΜΙΚΡΟΣ. Ο νεαρός γάλλος έσπασε το σερί των 690 λεπτών του Μπουφόν χωρίς τέρμα, ενώ ήταν μόλις το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Γηραιά Κυρία σε ανοιχτό παιχνίδι. Τα άλλα δύο ήταν από στημένες φάσεις. Ο γερο-Μπουφόν δήλωσε πως μετά το 2015 δεν πίστευε ιδιαίτερα ότι θα ξαναπαίξει σε τελικό –«Ομως πρέπει να πιστεύεις στα όνειρά σου».

Ο αντίπαλος της Γιούβε στο Κάρντιφ θα προκύψει από το ζευγάρι Ατλέτικο – Ρεάλ. Η Βασίλισσα έχει πλεονέκτημα σκορ με 3-0, με τους συμπολίτες της όμως να την απειλούν με «μπούλινγκ» από την εξέδρα. Ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος τούς απάντησε: «Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι στο Μπέβερλι Χιλς. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ με πολύ ταπεινή καταγωγή».