Μίζα έως 10% επί τους τζίρου της συμφωνίας, αυξημένη κατά 8% σε σχέση με την πρώτη σύμβαση για τα ψηφιακά του ΟΤΕ, φέρεται να κατέβαλε η Ζήμενς μετά το 1996 για τη δεύτερη σύμβαση και η οποία απασχολεί το Εφετείο Κακουργημάτων σχετικά με τη μαύρου χρήματος από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. εταιρία.

Την εκτίμηση αυτή εισέφερε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο εξετάστηκε ως μάρτυρας και αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν εκεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και κυρίως στις καταθέσεις Σίκατσεκ.

“Αποδέκτες του 2% από τα μαύρα ταμεία σύμφωνα με τον Σίκατσεκ ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα ,άλλα κυρίως στα δύο μεγάλα είπε ο κ. Τέλλογλου επισημαίνοντας ότι η κατάσταση άλλαξε το 1996 καθώς για «λόγους τάξης» τα «δώρα» υπολογίζονταν ως 10% επί του τζίρου.

Μάλιστα, όπως είπε μάρτυρας αυτή η διαδικασία υπολογισμού γινόταν μόνο στην Ελλάδα.

Ως προς το 10%, σύμφωνα με τον κ. Τελλογλου το 2% το διαχειριζόταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και το 8% αρχικά οι κατηγορούμενοι Καραβέλας και Γεωργίου και εν συνεχεία ο επίσης κατηγορούμενος Πρόδρομος Μαυρίδης.

Ο μάρτυρας επικαλέστηκε σημείωμα που φέρεται να γράφει ο Καραβέλας τον Ιανουάριο του 1998 και σε αυτό αναφέρει οτι βάσει συμφωνίας που έγινε τον Ιούνιο του 1997 θα πρέπει να πληρωθούν 86 εκατομμύρια μάρκα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Τέλος ο κ. Τελλογλου αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Μιχάλη Χριστοφοράκου. «Ο Χριστοφοράκος είχε ενημερώσει τους προισταμένους του στη Γερμανία ότι έδινε χρήματα στα πολιτικά κόμματα», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.