Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη για την ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, καθώς δεν ήθελε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Αφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής. Το πιστόλι του βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης μέσα σε σακούλα, σε κάδο απορριμάτων εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είναι αδελφός συλληφθέντος το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Για τον λόγο αυτό για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Οπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ο 25χρονος στην προανάκριση δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του και αρνείται δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο νεαρός, πάντως, δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το σκούτερ που είχαν για τη ληστεία – αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά – είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες.