Από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλο έλαβα και δημοσιεύω επιστολή/απάντηση στο προχθεσινό μου σχόλιο.

«Με έκπληξη διαβάσαμε σχόλιο στη στήλη σας, με τον τίτλο, “Τρικυμία εν (αριστερώ) κρανίω”, το οποίο αποδίδει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ άποψη δημοσιογράφου του Πρακτορείου. Αποψη που δημοσιεύεται στη στήλη “ιδέες και απόψεις”. Ολα όμως, τα κείμενα που δημοσιεύονται στη συγκεκριμένη στήλη “απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Πρακτορείου”, όπως ευκρινώς αναφέρεται στο τέλος κάθε κειμένου (άρα, και του συγκεκριμένου).

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως θα γνωρίζετε, είναι αντίθετο στην απαγόρευση της αντίθετης άποψης και δεν θα διανοείτο να λογοκρίνει το κείμενο συντάκτη του, ιδίως όταν αυτό δημοσιεύεται στη στήλη “ιδέες και απόψεις”. Με χαρά δε, θα φιλοξενούσαμε στην ίδια στήλη και τη δική σας άποψη!».

n Να μιλήσω κι εγώ πάλι: Κατ’ αρχήν ευχαριστώ για την τιμητική πρόταση. Για λόγους τάξεως, όμως, θέλω να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη «άποψη» ήταν ενταγμένη στη ροή των τηλεγραφημάτων του Πρακτορείου με την ένδειξη «Παρίσι –του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ». Επρόκειτο δηλαδή για ανταπόκριση. Το αν στη συνέχεια δημοσιεύθηκε και στην προαναφερόμενη στήλη είναι δευτερεύον.