Εχουν ενδιαφέρον;

Επειδή πολλά ελέχθησαν κατά η διάρκεια της σεζόν για τη σημασία και την κρισιμότητά τους, ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν. Για τη διεξαγωγή των πλέι οφ ο λόγος. Ναι σαφώς και υπάρχει ειδοποιός διαφορά, δεδομένου ότι από του χρόνου θα βγαίνει και ο πρωταθλητής μέσα από τη διαδικασία, αλλά πώς αντιμετωπίζουν, αλήθεια, τώρα οι ομάδες την κατάσταση;

Να ρίξουμε μια ματιά; Γιατί όλα έχουν τη σημασία τους. Στον Παναθηναϊκό ξαφνικά ενέσκηψε θέμα Μπεργκ καθόσον ο σουηδός φορ, σημείο αναφοράς του Τριφυλλιού, θεώρησε σκόπιμο να εξωτερικεύσει τις ανησυχίες του για ενδεχόμενη αποδυνάμωση της ομάδας. Ολα γύρω του κινούνται, ο Ουζουνίδης κάνει πλάνα για το αύριο, ενώ το μίνι πρωτάθλημα προφανώς και αποτελεί μια διαδικασία που όλοι στη Λεωφόρο θα ήθελαν να αποφύγουν.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση μέθης. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ισοδυναμούσε με το νέκταρ μιας ολόκληρης περιόδου, η δεύτερη θέση σίγουρα δεν θα γιορταστεί ανάλογα και το ζητούμενο αφορά το πώς θα κεφαλαιοποιηθεί την επόμενη σεζόν η επιτυχία, να αξιοποιηθεί η μαγιά της πρόσφατης νίκης. Από χθες, πάντως, μετέχει στις προπονήσεις της ομάδας και ο νεοαποκτηθείς από τον Ατρόμητο Λημνιός.

Οσον αφορά την ΑΕΚ, ο Χιμένεθ καλείται να ολοκληρώσει θετικά τη σεζόν. Ναι μεν επισημοποιήθηκε η παραμονή του στην ομάδα, αλλά θέλει ένα καλό φίνις. Και μέσα σε όλα, λέγονται δεξιά κι αριστερά αρκετά μεταγραφικά ζητήματα. Τέλος, ο Πανιώνιος γνωστοποίησε πως συμφώνησε με τον Γρηγορίου και παραδέχεται ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές του θα συνεχίσουν την προσεχή σεζόν μακριά από την Πλατεία, οπότε ουσιαστικά το πρωτάθλημα έχει λήξει. Αφήστε που μάλλον δεν παίζει και σπουδαίο ρόλο η θέση που θα καταλάβει κάθε ομάδα τις προσεχείς ημέρες με τα απανωτά ματς.

Κούραση

Φέρνοντας στο νου το πρόγραμμα, διαπιστώνουμε ότι όλα θα συμβούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια ταλαιπωρία για τους ποδοσφαιριστές, αφού δεν μιλάμε για μπάσκετ που τα παιχνίδια μπορεί να δίνονται ακόμη και ανά διήμερο. Τους ωφελεί αυτή η δοκιμασία; Ακόμη περισσότερο, πόσοι θεατές θα βρεθούν στις εξέδρες, γιατί κάθε χρονιά τα κενά καθίσματα δείχνουν περισσότερα. Αντέχει ο κόσμος να πηγαίνει τόσο συχνά στα γήπεδα; Το βέβαιο είναι πως τα πλέι οφ, με την τωρινή τους μορφή τουλάχιστον και προτού δούμε την επόμενη ημέρα, ευνοούν μόνο τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Η συνδρομητική κερδίζει, γεμίζει το πρόγραμμά της, όχι οι ομάδες ή το πρωτάθλημα.

Πάσα

Κόρη του Χρήστου, ανιψιά του Φάνη, ήταν επόμενο για τη Στέλλα Χριστοδούλου να ισχύσει η θεωρία του μήλου και της μηλιάς. Πασαδόρος ολκής, συνδυάζει τη θητεία της στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού με κατάκτηση συνεχόμενων τίτλων, οπότε ήταν φυσιολογικό να ανανεώσει το συμβόλαιό της. Θα συνεχίσει στον Ρέντη μέχρι το 2020.