Και πού να πιάσουν οι ζέστες

Κάτι η άνοδος της θερμοκρασίας, το τέλος των πρωταθλημάτων που έρχεται, η συζήτηση περί μεταγραφών που έχει ήδη αρχίσει, αν δεν καταλάβατε καλά το καλοκαίρι μπαίνει σιγά σιγά.

Οι ανακοινώσεις βέβαια μπορεί να αργήσουν λίγο, άλλωστε ακόμα είναι νωρίς και το πρώτο μέλημα (συνήθως) αυτή την περίοδο είναι ο προπονητής. Ο Πανιώνιος άνοιξε τον χορό με την αλλαγή στον πάγκο, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου πήρε τη θέση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η ΑΕΚ συνέχισε με την απόφαση να κρατήσει τον Μανόλο Χιμένεθ, άρα τι απομένει; Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον νέο προπονητή. Οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις με πρώτη επιλογή τη Γαλλία και στη συνέχεια την Ισπανία. Αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι το όνομα του προπονητή που κυνηγά ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι έκπληξη. Εξελίξεις αναμένονται λίαν συντόμως. Μόλις μάλιστα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, τότε αρχίζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά.

Παίκτες πάνε κι έρχονται, για όλους λέγονται και γράφονται τα καλύτερα, η προετοιμασία πάντα είναι η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ και μόλις αρχίσουν τα δυνατά φιλικά, γίνεται ο απολογισμός του καλοκαιριού. Μόλις μάλιστα αρχίσει η σεζόν, τότε πολλά αλλάζουν, καθώς έχουμε δει αλλαγές προπονητών μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Η ζέστη του καλοκαιριού φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο αρχές φθινοπώρου!

Κόντρα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Είχε προηγηθεί η γραπτή δήλωση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου, σύμφωνα με την οποία η τριμελής επιτροπή του ζήτησε να μην υπογράψει κανένα έγγραφο που αφορούσε την ανέγερση του γηπέδου στο Γουδή με αντάλλαγμα να έμπαινε μπροστά στο επόμενο ΔΣ. Η απάντηση του Γιαννακόπουλου ήταν σκληρή και ξεκαθάρισε ότι θα επιστρέψει με την πρότασή του μόνο αν αποχωρήσει ο Μπαλτάκος. «Οταν ο σύλλογος καθαρίσει από “ποντικούς”, είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα έχω πει για τον Παναθηναϊκό μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περί χορηγίας

Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 19 Αυγούστου, όπως αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα στην τελευταία της συνεδρίαση και όπως φαίνεται θα έχει και χορηγό. Συμφωνία υπάρχει με την εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη, απλώς δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα. Οπως ανακοίνωσε χθες ο συνεταιρισμός, την Κυριακή θα γίνει συνάντηση της επιτροπής που έχει οριστεί (Σπανός, Κούγιας, Μποροβήλος) με τον Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν αποκλείεται όμως στη συνάντηση να είναι εκπρόσωποι και άλλων ομάδων.

ΒασίληςΣκουρής

Σπουδαία διάκριση για τον Βασίλη Σκουρή, διακεκριμένο καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και μακροβιότερο πρόεδρο

του Δικαστηρίου των ΕυρωπαϊκώνΚοινοτήτων.Ο Σκουρής θα ασχοληθεί πλέον και με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς εξελέγη πρόεδροςτου δικαστικού τμήματος της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA.Η επιλογή του έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του 67ου κογκρέσου της παγκόσμιας ομοσπονδίας.Ο ΒασίληςΣκουρής είναιο πρώτος Ελληνας που διετέλεσεπρόεδροςθεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.