Η φράση δανεικά κι αγύριστα που λέει ο θυμόσοφος λαός δεν ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Οι δανεικοί παίκτες του είναι μεν «αγύριστοι» αλλά φέρνουν χρήματα. Πρόσφατα οι πρωταθλητές Ελλάδας έβαλαν στα ταμεία τους 600.000 ευρώ από την πώληση του Δημήτρη Κολοβού στη βελγική Μαλίν όπου έπαιζε δανεικός.

Το μεγάλο πάρτι βέβαια θα γίνει στη Πλατεία Αλεξάνδρας αν τελικά η Χαλ του Μάρκο Σίλβα κρατήσει στο δυναμικό της τον Ομάρ Ελαμπντελαουί (λογικά βέβαια αυτό θα γίνει αν παραμείνει τελικά στην Πρέμιερ Λιγκ) καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό 7 εκατ. ευρώ καθώς αυτή είναι η ρήτρα. Ιδιαίτερα δελεαστική (4.000.000 ευρώ) είναι και η ρήτρα αγοράς για τον Δημήτρη Σιόβα από την ισπανική Λεγανές η οποία σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Δηλαδή μόνο από τους δύο αυτούς παίκτες ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει στα ταμεία του –πριν καν ξεκινήσει καλά καλά η νέα σεζόν –11 εκατ. ενώ δεδομένου ότι η Κρίσταλ Πάλας έχει αγκαλιάσει τη σωτηρία έχει και 2,5 εκατ. από εκεί βάσει ρήτρας του Μιλιβόγεβιτς (έχει ήδη πουληθεί έναντι 13 εκατ. από τους Πειραιώτες στη βρετανική ομάδα)!

Οσον αφορά πιθανές επιστροφές, αυτή του τερματοφύλακα του Πανιωνίου Ανδρέα Γιαννιώτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (από τη στιγμή μάλιστα που θα αποτελέσει παρελθόν ο δανεικός από τη Γιουβέντους ιταλός πορτιέρο Λεάλι). Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Λαΐφι, Μπεν και Γιαννιώτα, χωρίς φυσικά να είναι κάτι προχωρημένο.

Ο Βαλβέρδε; Πάντως για τους περισσότερους δανεικούς θα αποφασίσει ο νέος προπονητής, που μπορεί να είναι ακόμα και ο Ερνέστο Βαλβέρντε (!) σύμφωνα με τουιτάρισμα του βρετανού δημοσιογράφου του Yahoo Sport UK Αντριου Γκάφνι. Ισχυρίστηκε ότι το «Μυρμήγκι» έχει μόνο δύο επιλογές, την Μπαρτσελόνα ή τον Ολυμπιακό. Πάντως επειδή αυτό είναι μόνο ένα σενάριο (θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί και σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας αν συνειδητοποιήσει κανείς ποιες είναι οι δύο επιλογές σύμφωνα με τον δημοσιογράφο), στον Πειραιά συνεχίζουν να ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση.