Η Γιουβέντους τον έφερε στο Τορίνο το περασμένο καλοκαίρι χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Ο Ντάνι Αλβες αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη, καθώς είχε πειστεί ότι πλέον δεν τον εμπιστεύονταν.

«Αν δεν με θέλουν, φεύγω. Στην τελευταία μου χρονιά άκουγα ότι ο Αλβες φεύγει, χωρίς όμως κάποιος από τη διοίκηση να μου πει ποτέ κάτι. Ηταν ψεύτες απέναντί μου και αχάριστοι. Δεν με σεβάστηκαν» δήλωσε ο 34χρονος Βραζιλιάνος τον περασμένο Φεβρουάριο, ενόψει των αναμετρήσεων με τους Μπλαουγκράνα στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα η Μπαρτσελόνα, με την οποία αγωνίστηκε οκτώ χρόνια κατακτώντας τρία Τσάμπιονς Λιγκ, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, είναι εκτός διοργάνωσης και χωρίς αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο δε Ντάνι Αλβες είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους, ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Γηραιάς Κυρίας στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους ημιτελικούς με τη Μονακό, η Γιουβέντους σημείωσε τέσσερα γκολ. Ο 34χρονος αμυντικός δημιούργησε τα τρία και πέτυχε το τέταρτο!

Αλλά και στους προημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της άψογης αμυντικής λειτουργίας της Γιουβέντους κόντρα στον Νεϊμάρ, τον Μέσι, τον Σουάρες και τους υπόλοιπους έως πέρυσι συμπαίκτες του.

Η αγωνιστική περίοδος στο Τορίνο δεν εξελίχθηκε αρχικά όπως θα περίμενε, καθώς ο τραυματισμός του (κάταγμα περόνης) στο τέλος του Νοεμβρίου τον υποχρέωσε να μείνει εκτός δράσης ενάμιση μήνα. Ουσιαστικά επέστρεψε στα γήπεδα στις 5 Φεβρουαρίου, κόντρα στην Ιντερ, πατώντας το χορτάρι για κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήξερε καλά πώς θα τον βοηθούσε να εμφανιστεί στα γήπεδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη στιγμή που θα τον χρειαζόταν. Και ο 34χρονος Βραζιλιάνος το έδειξε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντάνι Αλβες θα είναι στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου, στον δεύτερο τελικό της Γιουβέντους τα τελευταία τρία χρόνια. Στις 6 Ιουνίου 2015, στο Βερολίνο, ο βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας ήταν αντίπαλος της Γηραιάς Κυρίας και ο νικητής, καθώς φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Στην πρωτεύουσα της Ουαλίας θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οταν οι Μπλαουγκράνα αποφάσισαν να τον αφήσουν να μετακομίσει, ενδεχομένως να μην πίστευαν ότι αυτό θα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Μπορεί η απόδοσή του να παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο ήταν 33 ετών και οι υπεύθυνοι της ομάδας θα ήθελαν έναν νεότερο στη θέση του. Από το Καμπ Νου έφυγε ως ελεύθερος, καθώς υπήρχε ένας ειδικός όρος στο τελευταίο συμβόλαιό του και μπορούσε να αποχωρήσει αν ερχόταν κάποια πρόταση. Ο ίδιος όμως όταν πήγε στη Γιουβέντους χρειαζόταν μια αλλαγή περιβάλλοντος και κυρίως μία ομάδα που θα μπορούσε να του ανανεώσει τη διάθεση για ποδόσφαιρο. «Αυτοί που είναι στην Μπαρτσελόνα δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν έναν παίκτη. Ηθελα να συνεχίσω να συμμετέχω στο υψηλότερο επίπεδο με μία ιστορική ομάδα. Είμαι νικητής όπως και η Γιουβέντους» είπε, αναφερόμενος στην επιλογή της νέας του ομάδας.