Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Εφετείο της Αθήνας, λίγο μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ξάδελφος της μητέρας του θύματος, την ώρα που βρισκόταν έξω από το κτίριο μαζί με άλλουςσυγγενείς και φίλους που κρατούσαν φωτογραφίες του Μάριου και πανό στα οποία έγραφαν «Δολοφόνοι πού έχετε πετάξει τον Μάριο;»,έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα, λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. τον Μάριο Παπαγεωργίου) γιατίέχουμε μπλέξει με λαμόγια». Τότε έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

Ο 44χρονος δράστης κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Εφετείου καιεπιχείρησε να φύγει σαν κύριος, αλλά τον δρόμο τού έκοψαν αστυνομικοίμε πολιτικά, που τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Λίγο πριν τη σκηνή με τους πυροβολισμούς, είχε διατυπωθεί και η παράκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία κλαίγοντας ζήτησε βοήθεια για να βρεθεί το παιδί της. «Παρακαλώ όποιον ξέρει να μας πει πού βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο»είπε.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018, λόγω κωλύματος της υπεράσπισης.Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή «πληγή» για τη μητέρα του 26χρονου, καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία.

Βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που, σύμφωνα με την κατηγορία, έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λύτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν, πρωτόδικα, και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

Ερευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών

Στο μεταξύ, έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο άνδρας που πυροβόλησε έξω από τοΕφετείο μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο κουβαλώντας όπλο βρίσκεται σεεξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστεί αν υπάρχουν τρύπες στα μέτραασφαλείας και στους ελέγχου που γίνονται κατά την είσοδο των πολιτώνστο Εφετείο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας αναμένει τιςκαταθέσεις που θα ληφθούν τόσο από τον δράστη, όσο και από άλλα πρόσωπα, ώστενα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις για την ασφάλεια όσων

κινούνται μέσα στο Εφετείο.