Δεν του πέρασε πότε από το μυαλό να δοκιμάσει την τύχη του στα τάλεντ σόου, τα οποία βρίθουν πλέον στην τηλεοπτική οθόνη. Οχι από αδιαπραγμάτευτη βεβαιότητα ή από σνομπισμό. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έμεινε μακριά επειδή δεν μπορεί, όπως ισχυρίζεται, να διαχειριστεί τους κώδικες της ευκολίας που προσφέρουν. Μέχρι σήμερα, πάντως, όλα πήγαν όπως τα ήθελε. Γι’ αυτό ίσως απαντά με αφοπλιστικό αυθορμητισμό στην ερώτηση αν θα συνέχιζε την προσπάθεια ή θα στρεφόταν στα Νομικά, που έχει σπουδάσει. «Πραγματικά δεν ξέρω. Θα ήταν παραπλανητικό ό,τι και να απαντούσα». Ισως και να μην έχουν καν σημασία οι υποθετικές ερωτήσεις. Εχω βρεθεί μπροστά σε ηθικά διλήμματα που μου προσέφεραν μια εύκολη διαδρομή. Επέλεξα να μείνω πιστός στην εκπλήρωση του ονείρου μου μέσα από επιλογές που θα το δικαίωναν. Δεν έχει νόημα να φτάσεις κάπου και να έχεις προδώσει τις επιθυμίες σου, εκείνες που σου υπαγόρευαν τι είναι σωστό για σένα. Θέλω να συναντώ τον 7χρονο Θοδωρή και να μην ντρέπομαι να τον κοιτάξω!». Ενα πρώτο στοίχημα άλλωστε το έχει κερδίσει: «Βιοπορίζομαι από τη δουλειά την οποία αγαπώ και αυτό δεν είναι λίγο. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα».

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μονωδία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και υποκριτική. Πριν από τρία χρόνια παρουσίασε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τον τίτλο «Αισθηματική ηλικία», σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και ποίηση Μιχάλη Γκανά, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου και Σωτήρη Τριβιζά. Εχουν προηγηθεί ενδιαφέρουσες συνεργασίες με τους Λίνα Νικολακοπούλου, Dulce Pontes, Νίκο Κυπουργό κ.ά.

Την τρέχουσα σεζόν είναι ένα από τα δύο πρόσωπα του «Ερωτόκριτου» –μαζί με τη Μαρίνα Σάττι -, που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Πρόκειται για ένα ακόμη σταθερό βήμα προόδου αφού οι αντιδράσεις για το έργο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Για τον ίδιο, ο ρόλος ήταν μια καλή αφορμή για να ξανακοιτάξει μέσα του. «Είχα την υποψία κατά τη διάρκεια των προβών ότι το αποτέλεσμα θα ήταν καλό. Τώρα όμως μπορώ να το πω με σιγουριά και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ικανοποίηση». Δεν είναι όμως το μοναδικό που κρατάει από αυτή την παράσταση: «Σε ένα τόσο δυνατό κείμενο μπορείς εύκολα να σταθείς σε πολλά σημεία. Και κάθε φορά που το διαβάζεις να μένεις σε διαφορετικούς στίχους. Για μένα, ύστερα από τόσες πρόβες, μελέτη και γενικά επαφή με το έργο και πιο συγκεκριμένα με τον ρόλο, φωτίστηκε η ηθική του “Ερωτόκριτου”. Η ζωή του όλη κινείται πάνω σε αυτό τον άξονα αλλά επί της ουσίας. Οι πράξεις του δεν είναι ηθικές κατά συνθήκη. Είναι κάτι που υπάρχει στη φύση του και αυτό με γοητεύει πολύ». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράστασης «Ερωτόκριτος» αρχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία δίπλα στον Μάριο Φραγκούλη.

Info

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠIΣΝ, 14, 18, 19, 20, 21 Μαΐου, στις 20.30