Σε αυτή τη χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί το διαβόητο Yπερταμείο, στο οποίο συγκεντρώνεται το σύνολο της κρατικής περιουσίας με τη δεσμευτική ρήτρα των εκατό ετών, ορισμένοι υπουργοί παριστάνουν τους αριστερούς στην πλάτη των φορολογουμένων. Ετσι λοιπόν, ενώ έχουν εκχωρήσει τα πάντα και ένας Θεός ξέρει πώς θα ξεμπλέξουμε, προσχηματικά παριστάνουν τους ευαίσθητους.

Γι’ αυτό από την πίσω πόρτα προσπαθούν να κρατικοποιήσουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα φαύλο καθεστώς είναι αλήθεια, όπου για δεκαετίες οι ιδιώτες μέτοχοι ελάμβαναν μέρισμα από έναν χρεοκοπημένο φορέα. Κάτι σαν το ελληνικό Δημόσιο που πλήρωνε ακριβά ενώ βυθιζόταν στο χάος. Ετσι λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ίδρυση κρατικής εταιρείας σε μια στιγμή που ιδιωτικοποιούνται τα πάντα. Πρόκειται για άλλη μια κραυγαλέα αντίφαση της κυβέρνησης, η οποία ενώ αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη που κάθε τόσο αναστατώνουν την πόλη, τώρα υπόσχεται κρατικοποιήσεις.

Ξεχνούν προφανώς, ή μάλλον προσποιούνται, ότι δεν υπάρχει η υπογραφή τους για το Υπερταμείο, στο οποίο θα περάσουν αργά ή γρήγορα όλες οι κρατικές επιχειρήσεις. Πρόκειται ασφαλώς για άλλη μια εικονική πραγματικότητα που επινοούν ενόψει των αδιεξόδων που έχουν δημιουργήσει. Με αλχημείες όμως δεν λύνονται προβλήματα. Κερδίζουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, αλλά το πρόβλημα παραμένει και ενίοτε μεγαλώνει και καθίσταται δυσεπίλυτο. Δεν τους ενδιαφέρει προφανώς η ουσία, παρά μόνον οι πρόσκαιρες εντυπώσεις που καταλήγουν μπούμερανγκ.