Το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αρχίζει να γράφει τη δική του ιστορία. Η κατάκτηση του τίτλου για τρίτο συνεχόμενο χρόνο και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο έγινε, έδειξαν πως πλέον η ομάδα έχει τη δική της δυναμική και αυτό που λέμε χαρακτήρα πρωταθλητή.

Ολα αυτά σε μια χρονιά που δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο και συνεχίστηκε το ίδιο άσχημα, έως τη λήξη της κανονικής περιόδου. Ουσιαστικά, όλα άλλαξαν στον ΠΑΟΚ τον τελευταίο ενάμιση μήνα, όταν ανέλαβε την ομάδα ο Αργεντινός Χόρχε Ελγκέτα. Μέχρι τότε είχαν προηγηθεί δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο, αλλά και άλλες δύο ήττες από τους Ερυθρολεύκους σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο. Τότε η ομάδα αμφισβητήθηκε έντονα με αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή των δύο πρώτων τίτλων, Γιάννη Καλμαζίδη. Ο τελευταίος έχει ασφαλώς σημαντικό μερίδιο από την επιτυχία, οι παίκτες δεν τον ξέχασαν και το τόνισαν μετά την κατάκτηση του τίτλου, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησε για αυτόν και ο Ελγκέτα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον κάλεσε στη φιέστα, αυτός όμως ευγενικά αρνήθηκε.

Ο 47χρονος προπονητής, με σημαντική θητεία ως παίκτης και προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, προσπάθησε και κατάφερε να αλλάξει αρκετά πράγματα το μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του. Τόνωσε την ψυχολογία των παικτών, τους βοήθησε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, έκανε άριστη διαχείριση του ρόστερ, ακόμα και όταν στο πιο κρίσιμο σημείο των τελικών έχασε λόγω τραυματισμού τον Σάσα Στάροβιτς.

Η χρονιά είχε αρκετούς τραυματισμούς, ας μην ξεχνάμε ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ερνάντο Γκόμεζ, ο οποίος υπέστη εξάρθρημα ώμου στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι (με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Λιγκ Καπ). Ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα είχε αρχίσει προετοιμασία για να επιστρέψει, αλλά τραυματίστηκε και πάλι στον ώμο κατά τη διάρκεια της προπόνησης και έχασε όλη τη χρονιά. Ο Ελγκέτα κατάφερε όμως να πάρει σημαντική βοήθεια και από αυτόν, στην προσπάθειά του να έχει την καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες.

Ο Αμαράλ Ντάντε είναι τεράστιο όνομα και ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του βόλεϊ. Στον ΠΑΟΚ ήρθε σε ηλικία 36 χρόνων και καθυστέρησε η είσοδός του στην ομάδα, καθώς προέκυψαν κάποιοι μικροτραυματισμοί. Ο βραζιλιάνος ακραίος με τεράστια εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί όλα τα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή των τελικών. «Είναι τεράστιος παίκτης, του βγάζω το καπέλο. Αλλάξαμε λίγο την προπόνησή μας για αυτόν, καθώς ήξερα από τη Βραζιλία πώς δουλεύει» είπε ο αργεντινός τεχνικός, ο οποίος κατάφερε να πάρει πάρα πολλά και από τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος), ενώ διαχειρίστηκε άψογα όλο το ρόστερ παίρνοντας το καλύτερο από τους Σακόγλου, Γκάρα, Τακουρίδη, Σωτηρίου, Ανδρεάδη.