Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Αγιαξ στον τελικό του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, στις 24 Μαΐου, στην Αρένα των Φίλων της Στοκχόλμης.

Ενα ζευγάρι που θα ζήλευε ακόμα και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Θέλτα σε ένα δραματικό παιχνίδι, προς το τέλος του οποίου αποβλήθηκαν οι Μπαϊγί και ο σκόρερ της ισπανικής ομάδας Ρονκάλια ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο.

Το χρυσό γκολ της Γιουνάιτεντ το πέτυχε ο Βέλγος Φελαϊνί που εξελίσσεται σε αγαπημένο παίκτη του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το ίδιο δραματική ήταν η πρόκριση του Αγιαξ , καθώς ηττήθηκε με 3-1 από τη Λυών , ενώ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φίργκεβερ στο 84′.

Ο Αίαντας προηγήθηκε 1-0 με το νέο μεγάλο του αστέρι, τον Ντέλμπεργκ, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου και σε διάστημα δύο λεπτών ο Λακαζέτ πέτυχε δύο γκολ. Το 3-1 πέτυχε ο Γκεζάλ.

Ο Αγιαξ επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από 21 χρόνια (είχε ηττηθεί στα πέναλτι από τη Γιουβέντους το 1996 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ). Οσον αφορά τη Γιουνάιτεντ, θα παίξει ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2011 όταν είχε επίσης ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.