Ο Παναθηναϊκός είχε 16 ημέρες να αγωνιστεί και 20 ημέρες να παρουσιαστεί μπροστά στο κοινό του. Η αντίδραση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ μετά την απογοητευτική παρουσία στην ημιτελική σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά κυρίως με τα όσα μεσολάβησαν από τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, ήταν αρκετά καλή και δεν έδωσε δικαίωμα (80-70) στην ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί μια ευκαιρία που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια –και σύμφωνα με τα δεδομένα –έμοιαζε χρυσή.

Η αντίδραση του κόσμου ύστερα από το διπλό sold-out που είχε σημειώσει στα πρώτα δύο ματς του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μήνυμα που οι Πράσινοι και οι διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να ερμηνεύσουν. Στο αχανές ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό της Α1, με αντίπαλο την αξιόμαχη και με ειδικό βάρος ΑΕΚ δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 3.000 οπαδοί. Η ατμόσφαιρα ήταν παγωμένη, το πέταλο που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ σχεδόν άδειο και η εικόνα του γηπέδου γύριζε τις θύμησες σε εποχές πιο μακρινές.

Η αποτυχία στην Ευρωλίγκα είναι η μία παράμετρος, τα όσα συμβαίνουν στην πράσινη οικογένεια με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Δημήτρη Μπαλτάκου είναι η δεύτερη, που μπορεί να κράτησε τον κόσμο μακριά από το ΟΑΚΑ και πρέπει να αξιολογηθεί.

Αγωνιστικά, εκείνο που οφείλουμε να αξιολογήσουμε είναι ότι ο Τσάβι Πασκουάλ για πολλοστή φορά φαίνεται πως επιχειρεί να κάνει μια ενδοσκόπηση της ομάδας του. Αυτό πρέπει να τον οδήγησε στην ενεργοποίηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου αλλά και στην ξεκάθαρη εντολή στον Νικ Καλάθη να πηγαίνει κοντά στο καλάθι και να αναζητεί πόντους από post-up παιχνίδι.

Με τον Καλάθη να σημειώνει 19 π. στο δεύτερο μέρος και να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας με 23 π. και την άμυνα να είναι πιο πιεστική, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο β’ ημίχρονο (35-39) και με 25-11 επιμέρους στην 3η περίοδο πήρε τη νίκη με 80-70. Επόμενο ματς την Κυριακή (17.00) στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11 (11 ριμπ.), Καλάθης 23 (1), Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδης 2, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), ΜακΓκράθ 2, Ελόνου 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).