Πλέι οφ στην τελευταία σεζόν με την κανονική μορφή τους, αφού από την επόμενη η εν λόγω διαδικασία θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία, καθώς μέσα από αυτή θα αναδεικνύεται και ο πρωταθλητής Ελλάδας! Αραγε πόσο ενεργά θα ασχοληθούν από αύριο Κυριακή οι τέσσερις μονομάχοι και ποιους σκοπούς έχουν; Η «Ομάδα» αναλύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται

ΠΑΟΚ

Με όρεξη και ψυχολογία

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα εισέλθει στη διαδικασία με βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των άλλων διεκδικητών της πρώτης θέσης. Θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς (έναντι ενός του ΠΑΟ και μηδενός των ΑΕΚ και Πανιωνίου) και με τον ενθουσιασμό ομάδας και κόσμου στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, έστω κι αν αυτή ήταν αποτέλεσμα μεγάλων (υπέρ του) διαιτητικών σφαλμάτων, τόσο στα ημιτελικά, όσο και στον τελικό με το γκολ-σκάνδαλο του Ενρίκε. Είναι επίσης θετικό για εκείνον ότι δίνει το πρώτο ματς της διαδικασίας στην Τούμπα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό στην πορεία να τιμωρηθεί η έδρα του λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στον αγώνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζητούμενο οι βαθμοί

Μετά την προσωρινή φουρτούνα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μπεργκ (φωτογραφία), επήλθε ηρεμία στο πράσινο στρατόπεδο καθώς ο σουηδός επιθετικός δεν φαίνεται να έχει σκοπό τη φυγή του, ενώ επίσης δεν προκύπτει η παραμικρή σοβαρή πρόταση αγοράς του από ομάδα του εξωτερικού. Οι Πράσινοι, μέσω των δηλώσεων του προπονητή τους Μαρίνου Ουζουνίδη, είχαν προ μερικών ημερών απαξιώσει τους αγώνες των πλέι οφ, καθώς μεγαλύτερη σημασία έχει για την ομάδα η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ σε συνθήκες αναγκαστικής περικοπής του προϋπολογισμού της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Ωστόσο ο ΠΑΟ πρέπει να πάρει βαθμούς, ώστε να μην μπει στις περιπέτειες που, πιο γρήγορα από κάθε άλλη, βάζει η τέταρτη θέση των πλέι οφ, καθώς ο τελευταίος θα ξεκινήσει νωρίτερα από όλους τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές εξορμήσεις.

ΑΕΚ

Επικίνδυνο ξεκίνημα

Απαλλαγμένη από το αμφίβολο της παραμονής ή όχι του Μανόλο Χιμένεθ (φωτογραφία) στον πάγκο της ομάδας (ανανέωσε έως το καλοκαίρι του 2018), η Ενωση εκκινεί για τον τελικό στόχο, να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στα πλέι οφ, με την πρώτη θέση να μην αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά συνάμα και αρέσει καθώς εξασφαλίζει σίγουρα δύο ευρωπαϊκές μάχες (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ κι αν έρθει αποκλεισμός, δεύτερη ευκαιρία στο Γιουρόπα Λιγκ). Η αρχή είναι ωστόσο επικίνδυνη, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω στο ξεκίνημα της διαδικασίας, κάτι που σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη ήττα θα βρεθεί πολύ γρήγορα στο -5 από την πρώτη θέση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πόσες εκπλήξεις έχει ακόμα;

Εχει ενδιαφέρον να φανεί αν η ομάδα της Νέας Σμύρνης, αυτή που μέσα στη σεζόν πλησίασε τον Ολυμπιακό σε σημείο που να γίνεται (έστω και του αέρος) συζήτηση για κατάκτηση του τίτλου, έχει ακόμα να προσφέρει πράγματα στη διαδικασία των πλέι οφ. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος του Πανιωνίου επετεύχθη σε απόλυτο βαθμό, η ευρωπαϊκή συμμετοχή εξασφαλίστηκε έπειτα από εννέα σεζόν (τελευταία φορά το 2007-08), οπότε είναι λογικό να υπάρχει εφησυχασμός. Ολοι λοιπόν βρισκόμαστε εν αναμονή της διαπίστωσης αν έχει απομείνει βενζίνη στο ρεζερβουάρ της μηχανής των Κυανέρυθρων και ενώ ο πρωτομάστορας της φετινής πορείας τεχνικός Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποχωρεί στο τέλος των υποχρεώσεών τους αφήνοντας στη θέση του τον Μιχάλη Γρηγορίου.