Ολα συνέβησαν για να πάρει η Μάντσεστερ Σίτι μία σημαντική νίκη που της δίνει προβάδισμα για απ’ ευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε 2-1 τη Λέστερ στο Ετιχαντ, αφού χρειάστηκε να ακυρωθεί ακόμα και γκολ των φιλοξενούμενων από… εκτέλεση πέναλτι!

Τι έγινε λοιπόν στο Ετιχαντ. Η Σίτι προηγήθηκε στο στο 29′ με τον Νταβίντ Σίλβα, αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Στέρλινγκ που ήταν εκτεθειμένος έκανε και κίνηση προς τη μπάλα. Στο 35′, οΣανέ κέρδισε το πέναλτι από το γκρέμισμα του Μπεναλουάν και ο Γκάμπριελ Ζέσους ευστόχησε για το 2-0. Η Λέστερ μείωσε στο 42′ με καταπληκτικό γκολ του Οκαζάκι και είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 75′.

Ο Μαχρέζ κέρδισε πέναλτι από τον Κλισί, όμως, ο Αλγερινός στην εκτέλεση γλίστρησε, βρήκε τη μπάλα και με τα δύο πόδια κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε!

Δεν το βάζει κάτω η Άρσεναλ και με το εκτός έδρας εμφατικό 4-1 επί της Στόουκ Σίτι παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη για την έξοδο στο Champions League. Οι «κανονιέρηδες» έχουν κι ένα ματς λιγότερο, οπότε ελπίζουν ότι θα προσπεράσουν τη Λίβερπουλ και θα βρεθούν ξανά τη νέα χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ ο Ζιρού που πέτυχε δύο γκολ.

Πολύ κοντά στην παραμονή της είναι ο Σουόνσι, καθώς με γκολ των Γιορέντε (9’) και Νότον (στις καθυστερήσεις του α΄μέρους), νίκησε εκτός έδρας τη Σάντερλαντ 2-0.Παράλληλα, η Σουόνσι έσπρωξε στο χείλος του γκρεμού τη Χαλ του Μάρκο Σίλβα. Κι αυτό αν η Χαληττηθεί την Κυριακή από την Κρίσταλ Πάλας θα υποβιβαστεί. Αν φέρει ισοπαλία, θα αρκεί ένας πόντος στη Σουόνσι την τελευταία αγωνιστική (εντός έδρας με την αδιάφορη Γουέστ Μπρομ) για να σωθεί. Ακόμα κι αν νικήσει, δε, οι «κύκνοι» θα έχουν την τύχη τους στα χέρια τους (αφού θα διαθέτουν έναν βαθμό παραπάνω).

Τα αποτελέσματα στην 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 2-1

(29′ Σίλβα, 36′ πέν. Ζέσους – 42′ Οκαζάκι)

Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον 1-2

(72’ Μπάμφορντ – 42’ Ροντρίγκες, 57’ Ρέντμοντ)

Μπόρνμουθ-Μπέρνλι 2-1

(25’ Στάνισλας, 85’ Κινγκ – 83’ Βόουκς)

Σάντερλαντ-Σουόνσι 0-2

(9’ Γιορέντε, 45’+2’ Νότον)

Στόουκ-Αρσεναλ 1-4

(42΄,80΄ Ζιρού, 55΄ Οζίλ, 76΄ Σάντσες – 68΄ Κράουτς)