Ο Γιώργος Πρίντεζης τον «σταύρωσε» για να μην τον ματιάσουν, ενώ λίγο πιο δίπλα ο Βασίλης Σπανούλης χαμογέλασε στιγμιαία. Το εκπληκτικό καλάθι του Κώστα Παπανικολάου στο Αλεξάνδρειο πίσω από τη σέντρα και με προσποίηση (!) ήταν όλα τα λεφτά από πλευράς θεάματος.

Για τον Ολυμπιακό όμως (που έκανε το 2-0 επί του Αρη με το 84-77 στη Θεσσαλονίκη) πιο σημαντικό είναι η φόρμα που έχει ο διεθνής φόργουορντ. Σταμάτησε στους 23 πόντους και στα 7 ριμπάουντ, αλλά η ενέργεια που βγάζει εδώ και καιρό παρασύρει πολλές φορές και τους συμπαίκτες του σε άμυνα και επίθεση.

«Δεν έχει σημασία ότι σκοράρισα εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, το παν είναι να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της και με αυτό το σκεπτικό είμαστε έτοιμοι για το φάιναλ φορ» τόνισε ο Παπανικολάου, που το 2012 ήταν ένας από τους πιτσιρικάδες που έριξε στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς βλέποντας την ΤΣΣΚΑ να ξεφεύγει τότε στον τελικό της Πόλης με 19 πόντους.

Και όμως οι νεαροί του Ολυμπιακού τότε (Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σλούκας ήταν 22 ετών το 2012) το γύρισαν για να ολοκληρωθεί η ανατροπή του αιώνα με το πεταχτάρι του Πρίντεζη από την ασίστ του Σπανούλη.

Πλέον ο Παπ και ο Μάντζαρης στα 27 τους πάνε για μια ακόμα μεγάλη κόντρα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτή τη φορά για τον ημιτελικό.