Με 486 βραβευμένες ακτές με Γαλάζια Σημαία η Ελλάδα ανέβηκε εφέτος (αφορά το έτος 2016) στην 2η θέση παγκοσμίως (πέρυσι ήταν στην 3η θέση) ανάμεσα σε 47 χώρες. Επιπλέον, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύτηκαν και 12 μαρίνες.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος « Γαλάζια Σημαία».

Σημειώνεται ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών.

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 71 γαλάζιες σημαίες ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η αναγγελία των βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις:

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Δήμου Γλυφάδας εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικα εργαστήρια και παρακολουθήσαν ναυαγοσωστική επίδειξη.

Η 2η φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Garden με παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής αλλά και κλαδικών φορέων του τουρισμού.