Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί είναι ένας χώρος που μπορεί να γίνουν μικρά θαύματα. Μάλλον τα είχα ανάγκη.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν το «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, σ’ ένα θέατρο στην Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ένας μαθητευόμενος κλόουν, στο «Σχολείο για κλόουν» του Δημήτρη Σειτάνη, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Η πρώτη μου σκηνοθεσία ήταν ο «Επιτάφιος του Περικλή» του Θουκυδίδη, που κάναμε με την Αργυρώ Λογαρά το 2012, στην αρχή της κρίσης. Πρώτα, στους δρόμους της Αθήνας στο Δημόσιο Σήμα και στην Ακαδημία Πλάτωνος, και μετά στο «Studio Μαυρομιχάλη».

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα έκανα δικηγορία ή κάτι τέτοιο, λόγω σπουδών. Ποιός ξέρει…

Μια συμβουλή που θυμάμαι από τη δασκάλα μου είναι η δύναμη της συγκέντρωσης που μας δίδασκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, η Λυδία Κονιόρδου.

Πάνω στη σκηνή νοιώθω πιο συγκεντρωμένος απ’ ότι έξω από τη σκηνή. Ούτως ή άλλως είναι ένας χρόνος συμπύκνωσης.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι ένα νευρικό γέλιο, πολύ ψηλά σε μια σκάλα, σ΄ένα ανοιχτό θέατρο στο Βεάκειο του Πειραιά. Ήταν σα να είμαι στο πουθενά.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι ως θεατής είναι ο «Ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Ως ηθοποιός, η «Σπασμένη Στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Το θέατρο για μένα είναι εκεί που τα όνειρα μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Ονειρεύομαι να μπορώ να κάνω σχέδια με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά.

Info

• Ο Άγγελος Χατζάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

• Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1993) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995).

• Εργάστηκε στο θέατρο, ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και Ιωαννίνων και σε ιδιωτικές σκηνές, συνεργαζόμενος με τους Κ. Ρουγγέρη, Κ. Δαμάτη, Π. Γλυκοφρύδη, Κ. Καποδίστρια, Μ. Κουκιάδη, Σ. Αρκέντη, Δ. Σεϊτάνη, Κ. Καστανά, Γ. Χατζηδάκη, Π. Παγανόπουλο, με τις ομάδες της Ι. Ρεμεδιάκη και του Α. Κομπόγιωργα.

• Εχει ιδρύσει την ομάδα «Νεάπολις» με την Αργυρώ Λογαρά σκηνοθετώντας και παίζοντας κείμενα Θουκυδίδη.

• Εχει σκηνοθετήσει με τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα, την παράσταση για παιδιά «Ταξίδι στο κέντρο της γης» του Ιουλίου Βέρν που παίζεται στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλ. 210-3455.020 – 6940-290.312) κάθε Κυριακή στις 12.00.