Τρία πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή: οι φόροι, ο θάνατος και τα επεισόδια σε ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έπεσε στην ίδια παγίδα που έχουν πέσει όλοι οι προκάτοχοί του. Στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» επικαλέστηκε την εύκολη λύση: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να υιοθετήσουμε ένα δοκιμασμένο μοντέλο, είτε της Αγγλίας, είτε κάποιο άλλο».

Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκε και τη Θάτσερ, όπως κάνουν συνήθως οι ημιμαθείς υπουργοί, οι οποίοι αγνοούν πως τις αγγλικές ομάδες τις απέκλεισε από την Ευρώπη η ομοσπονδία και όχι η Σιδηρά Κυρία.

Να επαναλάβουμε λοιπόν ξανά πως ο χουλιγκανισμός είναι μικρόβιο που βρίσκεται εν υπνώσει στον οργανισμό της κοινωνίας. Δεν έχει εκριζωθεί. Στην Αγγλία, δε, έξω από τα γήπεδα, όπως στο πρόσφατο ντέρμπι Τότεναμ – Αρσεναλ, πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Και εκεί υπεύθυνη είναι αστυνομία.

Τα επεισόδια στον Βόλο ξεκίνησαν εκτός γηπέδου. Σύμφωνα με τον υπουργό, «είχαν συγκεντρωθεί 40 διμοιρίες αστυνομικών, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα, η μεγαλύτερη ίσως αστυνομική επιχείρηση σε ποδοσφαιρικό αγώνα»! Ο ίδιος ο υπουργός ομολογεί εμμέσως πως η Αστυνομία απέτυχε παταγωδώς. Λέει επίσης ότι «είδε όλος ο κόσμος πώς έγιναν τα επεισόδια και από ποιους». Επειδή εγώ και εκατομμύρια ακόμα δεν είδαμε ούτε το «πώς» ούτε από «ποιους» έγιναν τα επεισόδια, μήπως μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος ο κύριος υπουργός;