Τα στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση τις τελευταίες ημέρες, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα βαριά μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι γαλάζιοι βουλευτές προσπαθούν να μιλήσουν στη γλώσσα της κοινωνίας, ανάλογα με το ακροατήριο που έχουν απέναντί τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προχθές για παράδειγμα, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος και βουλευτής του νομού Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να… χρυσώσει το χάπι στους αγρότες –αφού προηγουμένως τους έχει επιβάλει πολλούς φόρους –και τώρα αφήνει να διαρρέει ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%.

«Το “μασάζ” στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο», σημείωσε ο θεσσαλός βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά, «μού θυμίζει τη γνωστή ιστορία με τον Χότζα. Αφού επέβαλαν μία σειρά δυσβάστακτων φορολογικών μέτρων, αυξήσεων σε ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση αγροτικού πετρελαίου, φόρο στο κρασί, μειώνουν τον ΦΠΑ που οι ίδιοι πριν από λίγους μήνες αυξήσανε και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν».