Η χθεσινή εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που εγκρίθηκε ομόφωνα, αναφέρει και τη σύνθεση της Γραμματείας ΟΕΣ η οποία θα φέρει την πλήρη ευθύνη για όλα τα θέματα σχετικά με την πορεία του Συνεδρίου. Αναλυτικά (με απόλυτη αλφαβητική σειρά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις –άνθρωποι είμαστε…) συμμετέχουν:

Από το ΠΑΣΟΚ οι Τόνια Αντωνίου, Χαράλαμπος Βαρδίκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πωλίνα Λάμψα, Μανώλης Οθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Νίκος Σαλαγιάννης και Αντώνης Σαουλίδης.

Οι Αναστάσιος Δαρσινός, Θόδωρος Μαργαρίτης, Εφη Παγκάλου και Δημήτρης Χατζησωκράτης εκπροσωπούν τη ΔΗΜΑΡ και οι Γιώργος Ελενόπουλος, Μιχάλης Καρχιμάκης και Φίλιππος Σαχινίδης το ΚΙΔΗΣΟ. Από τις Κινήσεις Πολιτών προέρχονται ο Γρηγόρης Ρίσβας και ο Μιχάλης Χάλαρης, ενώ από την ΕΔΕΜ ο Μάκης Γιομπαζολιάς και ο Νίκος Ιωσήφ. Στη Γραμματεία συμμετέχει επίσης ο διαχρονικός Νίκος Μπίστης ως ανεξάρτητος.

Για να κάνει εντύπωση

Να φιλοξενήσω όμως και κάτι λιγότερο «ξύλινο» από τις διεργασίες εντός της ΔΗΣΥ: ένα χαριτωμένο παραλειπόμενο. Λοιπόν, η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στο βήμα και μιλάει για το μέλλον της Συμπαράταξης. Η αίθουσα στο Κάραβελ είναι γεμάτη και, ως συνήθως, η γαλαρία μιλάει μεταξύ της αντί να ακούει. Κάποια στιγμή η πόρτα ανοίγει και οι συζητήσεις σταματούν για μια στιγμή –για να συνεχιστούν πιο δυνατές από πριν. Τα μάτια των πίσω σειρών είναι στραμμένα στον νεοεισερχόμενο Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, χωρίς να πολυνοιάζεται, βρίσκει κάθισμα και αρχίζει να παίζει με το κινητό του.

Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν την παρουσία Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής της ΔΗΣΥ –πάντως πολλοί αναρωτιούνταν ψιθυριστά «θα μιλήσει κιόλας;», έχοντας, το δίχως άλλο, το μυαλό τους στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, μάλλον προς ανακούφισή τους, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς παρακολούθησε τη Φώφη, χειροκρότησε τον Θεοχαρόπουλο (ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε τη λύση του ενιαίου φορέα) και έφυγε, αφού πρώτα συμμετείχε σε διάφορα πηγαδάκια. Συμπέρασμα; Οταν είσαι αντιπολίτευση, φρόντισε πάντα να κάνεις είσοδο.