«Μην του τα θυμίζεις αυτά».

Η γαλαρία (όπου κάθονταν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πλην Σπανούλη και Σφαιρόπουλου, οι οποίοι ήταν στο πάνελ της κεντρικής συνέντευξης Τύπου) και ιδιαίτερα οι Ελληνες δεν κρατήθηκαν όταν ρωτήθηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού εάν χαίρεται που αυτή τη φορά θα έχει δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη και όχι αντίπαλο όπως το 2012, όταν ο κόουτς Σφαιρόπουλος ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΤΣΣΚΑ σε εκείνο τον ανεπανάληπτο τελικό.

«Είναι σαφώς καλύτερα να είσαι με αυτή την πλευρά, όχι μόνο του Βασίλη, αλλά όλων αυτών των παιδιών που βλέπετε εδώ και που θα δώσουν τη δική τους μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μια παρέα που δεν τα παρατάει ποτέ» είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που δεν έκανε τον… παιδονόμο ούτε τον δάσκαλο που κυνηγάει τους μαθητές του πριν από μια πενταήμερη εκδρομή.

Διότι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εύθυμο (χρειάζεται και αυτό λίγο πριν από τη μάχη) χθες στη media day των Ερυθρολεύκων, δύο ημέρες πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Πόλη όπου την περιμένει μια μεγάλη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ντυμένος σαν μανεκέν και ο κολλητός του Ιωάννης Παπαπέτρου δεν έχασε την ευκαιρία: «Καλά, γαμπρός είσαι σήμερα, έχεις βάλει και μισό κιλό κολόνια και βγήκες», του είπε, για να πάρει τη ρεβάνς, καθώς λίγο νωρίτερα ενώ προσπαθούσε να είναι σοβαρός σε δηλώσεις του σε κάποιο κανάλι, ο Παπανικολάου του έβαλε κάτω από το στόμα ένα μικρόφωνο και τον έκανε να γελάει.

Ο Μάντζαρης χαμογελούσε με τους υπόλοιπους για την ερώτηση στον κόουτς για το 2012.

«Προσπαθούμε να μην τον πειράζουμε γιατί ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά άμα ακούμε κάποια τέτοια ερώτηση, καλή ώρα όπως τώρα, λέμε: “Μην του τα θυμίζετε αυτά”» είπε ο διεθνής γκαρντ, στον οποίο έκανε εκείνη τη ώρα παρατήρηση ο Αγραβάνης ότι μιλάει πολύ δυνατά και τους ζαλίζει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και οι ξένοι, που μπαίνουν αμέσως στο νόημα.

«Μα αυτή η χημεία, η καλή παρέα και αυτό το ωραίο κλίμα που βλέπετε και εσείς είναι το μυστικό. Τώρα μπορεί να θυμίζει πενταήμερη, αλλά θα δείτε όταν είναι η ώρα θα γυαλίζει το μάτι τους», μας υπενθύμισε ο Βασίλης Σπανούλης.