Χορηγικές αναζητήσεις

Το στιγμιότυπο από εκδήλωση της Σούπερ Λίγκας προ μηνών. Το δίδυμο των επικεφαλής, οι Στράτος, Γκαγκάτσης, εμφανώς ικανοποιημένο γνωστοποιεί πως στο εξής χορηγός της διοργανώτριας θα είναι εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη. Εκτοτε, σιγή. Τίποτα δεν ακούστηκε. Μέχρι που πρόσφατα προέκυψε κινητικότητα. Τελικά, υφίσταται ή όχι χορηγία με εταιρεία του Σαββίδη;

Σύμφωνα με πηγές, όλα θα αποφασιστούν σε προσεχή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας. Προφανώς δεν βλέπει κανείς προσφορές από αλλού, οπότε ο επικεφαλής του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική επιλογή. Η αρχική συμφωνία ήταν για τη διετία 2016-18, ωστόσο μάλλον θα διαφοροποιηθεί και θα πάμε μέχρι το 2019. Συνεπώς θα μετρά από το προσεχές καλοκαίρι και μετά, σαν μιας μορφής επέκταση. Λέγεται ότι στη Λίγκα θα εισπράξουν περί τα 5 εκατ. συνολικά, αλλά θα δοθεί και ένα ποσό για τη φετινή σεζόν. Τουλάχιστον αυτό διαρρέει αρμοδίως και δεν αποκλείεται να μιλάμε για περίπου 1 εκατ. που φυσικά θα φύγει αμέσως. Γιατί οι εκκρεμότητες δείχνουν αρκετές και μία από αυτές είναι και τα χρωστούμενα στους διαιτητές. Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων.

Διαιτησία

Με δεδομένο ότι από τούτη την εφημερίδα άρχισε την περασμένη Παρασκευή να ξαναφουσκώνει το θέμα Καλφόγλου και της σκέψης του να παραιτηθεί, καθότι από δω διέρρευσαν ξεκάθαρα οι απόψεις που διατύπωνε στο περιβάλλον του ή έλεγε κατ’ ιδίαν, λίγα λόγια για την ιστορία. Ολο αυτό το διάστημα των δεκαετιών, ελάχιστες φορές έχουμε δει διαιτητές να φεύγουν οικειοθελώς από την επικαιρότητα ή, για να το πούμε διαφορετικά, να αποχωρίζονται τη δημοσιότητα και τη δόξα. Λες και το χορτάρι των γηπέδων έχει μέλι. Απαντες προτιμούν να περιμένουν μέχρι να τους καρατομήσουν. Υπό αυτή την έννοια, στον Γιώργο Καλφόγλου αξίζει να αναγνωριστεί ότι επέλεξε να φύγει μόνος του και όχι να τον… φύγουν. Εντιμο, καθόσον παραδέχθηκε το σοβαρό του λάθος στον τελικό του Κυπέλλου. Μακάρι να βρίσκαμε και άλλους με τέτοιες ευαισθησίες. Κατά τα λοιπά, η συνολική εικόνα της διαιτησίας δεν πρέπει να ενθουσιάζει το δίδυμο των Τριτσώνη – Κουκουλάκη. Ο Καλογερόπουλος δεν έλαμψε στην Τούμπα και ο Στυλιάρας στη Νέα Σμύρνη έκανε αρκετά σφάλματα. Στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά κι αυτό σοβαρό κομμάτι του παιχνιδιού είναι.

Βαρέλα

Με ρήξη απονεύρωσης των κοιλιακών τίθεται νοκάουτ μέχρι το φινάλε της περιόδου ο αμυντικός του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι κατάλοιπο των συνεχόμενων αγώνων, επιμένουμε όμως ότι στη διαδικασία των play offs απαιτούνται μεγάλο ρόστερ, ξεκούραση των ποδοσφαιριστών και όχι εξόντωσή τους. Οχι όλα να θυσιάζονται στον βωμό της τηλεόρασης…

Μαυρίκιος

Είναι ωραίο το εξωτικό νησί του Ινδικού, απέναντι από τη Μαδαγασκάρη. Μια κουκκίδα στον χάρτη. Εκεί έκανε διακοπές ο Καπίνο, σε τροπικό κλίμα πήρε δυνάμεις για τα προσεχή ο «κίπερ» του Ολυμπιακού. Οχι ακριβώς για τη νέα σεζόν, αλλά για τις επικείμενες υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.