Η ΑΕΚ σήκωσε το κεφάλι ψηλά και αντεπιτέθηκε! Μετά τον χαμένο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, από ένα κάλπικο γκολ του Ενρίκε, το οποίο δεν θα έπρεπε να μετρήσει, η Ενωση μετέβη στην Τούμπα για την πρεμιέρα των πλέι οφ με σκοπό και στόχο να βγάλει αντίδραση. Για 20 λεπτά, αυτά τα πρώτου μέρους, θύμισε την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Αλαβές. Γκολ στη δεύτερη κλασική ευκαιρία (με σκόρερ τον αριστερό μπακ Ντίντακ), ακόμα τέσσερις μετά (δηλαδή έξι στο σύνολο) που πέρασαν ανεκμετάλλευτες και μετά άγχος για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Επέτρεψε στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ να αναθαρρήσει και να μπει στο παιχνίδι, να την απειλήσει και να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε με την έναρξη των πλέι οφ, αυτό το +2 βαθμοί υπέρ του. Ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά αφενός ήταν φλύαρος, αφετέρου απεδείχθη ότι είναι χαμηλότερης δυναμικής από την Ενωση σε αγώνες που δεν κρίνονται από διαιτητικά σφάλματα. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι με γκολ το οποίο σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, προερχόμενο από κόρνερ που κανονικά ήταν άουτ, επικράτησε στην Τούμπα με 1-0 για το πρωτάθλημα.

Στο ΟΑΚΑ ηττήθηκε με 0-3. Στον τελικό Κυπέλλου, με το σκορ στο 1-1 και την ΑΕΚ καλύτερη στο συγκεκριμένο διάστημα του αγώνα, επικράτησε με τέρμα άκυρο. Και πλέον αντιμετωπίζει αυτό που έρχεται μπροστά του, την πιθανότητα δηλαδή, παρότι ξεκίνησε τα πλέι οφ με αριθμητικό προβάδισμα, να βρεθεί τελευταίος στην ειδική βαθμολογία. «Το παιχνίδι του Κυπέλλου αποτελεί ιστορία. Παρελθόν. Ούτε εμείς ούτε ο ΠΑΟΚ παίξαμε καλά. Κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Eδωσα τα συγχαρητήριά μου και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για όσα έγιναν σε εκείνο το ματς. Σήμερα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τουλάχιστον 4-5 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουμε και ο αντίπαλος, επειδή είναι καλή ομάδα και έπαιζε στην έδρα του, είχε κάποιες καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, όταν είχε αυξήσει την πίεση για να ισοφαρίσει», δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ. «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Πιστεύω ότι πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο 25λεπτο – 30λεπτο. Μετά προσπαθήσαμε και ισορροπήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν λίγο καλύτεροι, αλλά δεν έφτανε αυτό για να γυρίσουμε το παιχνίδι» ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς.

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος (46′ Κίτσιου), Λέοβατς, Βαρέλα (66′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (57′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος (72′ Μπακασέτας), Μάνταλος (72′ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Αλμέιδα).