Ρεάλ Μαδρίτης και Κριστιάνο Ρονάλντο καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην πορεία τους προς την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Πριμέρα Ντιβισιόν μετά το 2012. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο συνεχίζει να πιέζει, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα να κόψει αυτή το νήμα.

Οι Μερένχες νίκησαν με το ευρύ 4-1 τη Σεβίλλη, συμπληρώνοντας 62 συνεχόμενα παιχνίδια που σημειώνουν γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Ενας από τους υπεύθυνους γι’ αυτή την εντυπωσιακή πορεία είναι φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR7 πρόσθεσε δύο ακόμα γκολ στο όνομά του, φτάνοντας τα 401 με τη λευκή φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης συμπλήρωσε 366 σε αγώνες πρωταθλήματος (282 στην Ισπανία και 84 στην Αγγλία), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Αγγλου Τζίμι Γκριβς (357 στην Αγγλία και 9 στην Ιταλία) στο top 5 της Ευρώπης.

Η Ρεάλ συνεχίζει να ισοβαθμεί στους 87 βαθμούς με την Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε με το ίδιο σκορ (4-1) τη Λας Πάλμας. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Νεϊμάρ με τρία γκολ και μία ασίστ.

Την Τετάρτη, η Ρεάλ παίζει στο Βίγκο με τη Θέλτα στο εξ αναβολής παιχνίδι της και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει επίσης εκτός έδρας τη Μάλαγα. Με τέσσερις βαθμούς στέφεται πρωταθλήτρια. Στην ισοβαθμία, ο τίτλος θα καταλήξει στην Μπάρτσα η οποία στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Εϊμπαρ.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό ματς της Ρεάλ ήταν το τελευταίο για τον Χάμες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, αφού σύμφωνα με πηγές από την Κολομβία έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.