Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Κομισιόν μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο διά θαλάσσης και αέρος –μόνο προχθές έγιναν 141 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, όπως διάβασα στο EurActiv, κάλεσε την Αγκυρα να αποφεύγει τις εντάσεις και να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας.

Ενδιαφέροντα, δεν λέω, τα όσα ζήτησε από την γείτονα η Κομισιόν, όμως ακόμη πιο ενδιαφέροντα βρίσκω όσα δήλωσε για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αθήνας – Αγκυρας ο Ατζούν Ιλίτζαλι. Πρόκειται για τον τούρκο παραγωγό –μεταξύ άλλων και του «Survivor» –ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Ταγίπ Ερντογάν και στην Ελλάδα είχε γίνει ντόρος γύρω από το όνομά του όταν είχε εκδηλώσει πρόθεση να αγοράσει κανάλι.

Ο Ιλίτζαλι λοιπόν, που τώρα είναι στα φόρτε του λόγω της απήχησης που έχει το «Survivor», είχε την φαεινή ιδέα να φέρει τις δυο χώρες πιο κοντά ρίχνοντας στο πεδίο της μάχης τους εγχώριους παίκτες, Διάσημους και Μαχητές, κόντρα στους αντίστοιχους Τούρκους. Το έπαθλο, μαθαίνω, θα είναι ένα live με τα τραγούδια του Fedon, ενός από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς και τραγουδιστές στην Τουρκία που γεννήθηκε από ελληνική οικογένεια της Πόλης το 1946.

«Η περίοδος έντασης πέρασε! Μια φιλία χτίζεται ανάμεσα στις δύο χώρες και ο στόχος μας είναι να φέρουμε τις δύο χώρες ακόμα πιο κοντά μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι» είπε ο Ιλίτζαλι. Αν όχι στο Αιγαίο, στον Αγιο Δομίνικο πάντως δεν το αποφεύγουμε το ξεμάλλιασμα.