Εναν βαθμό μακριά από την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την επικράτησή της με 4-1 επί της Θέλτα στο Βίγκο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής για τη Βασίλισσα σημειώνοντας δύο από τα τέσσερα γκολ. Ο CR7 έφτασε τα 368 στο ισπανικό και αγγλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στο τοπ 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζίμι Γκριβς (366).

Στην τελευταία αγωνιστική, την Κυριακή, για τη Ρεάλ είναι αρκετή μια ισοπαλία με τη Μάλαγα εκτός έδρας για να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά από το 2012. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπαρτσελόνα, η οποία υποδέχεται την ίδια ώρα την Εϊμπάρ, ο τίτλος καταλήγει στη Βαρκελώνη.

Είναι βέβαιο πως ο καταλανικός Τύπος θα βάλει σήμερα εναντίον του διαιτητή Μαρτίνεθ Μουνουέρα, καθώς σε πολλές φάσεις αδίκησε τη Θέλτα, ενώ απέβαλε τον Ασπας με δεύτερη κίτρινη κάρτα με το αιτιολογικό ότι έκανε θέατρο για να κερδίσει πέναλτι. Το ριπλέι ωστόσο δείχνει πως ο Ασπας ανατράπηκε από τον Σέρχιο Ράμος.

Στο περιθώριο του αγώνα διέρρευσε στον Τύπο πως αρκετοί παίκτες της Ρεάλ, προεξάρχοντος του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν επιθυμούν να ξεκινήσει βασικός στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκάρεθ Μπέιλ. Αντ’ αυτού προτιμούν τον Ισκο. Ο τελευταίος απέδειξε με την ασίστ που έδωσε στο δεύτερο γκολ του Ρονάλντο πως οι συμπαίκτες του μάλλον έχουν δίκιο.