Είχε καιρό να απασχολήσει την επικαιρότητα η Θεανώ Φωτίου, η οποία έχει γράψει ιστορία στην επικοινωνία με τις κατά καιρούς δηλώσεις της –όπως αυτές για τα γεμιστά! Τώρα ξαναχτύπησε βάζοντας στο στόχαστρό της τους «πορφυρογέννητους των κολεγίων που λοιδορούν τα σχολικά γεύματα», πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών που την άκουγαν να σχολιάζει με δηλητηριώδες ύφος ότι «το 50% των οικογενειών θα έχουν σχολικά γεύματα» με τα αντίμετρα.

«Ντροπή σας να τα λοιδορείτε. Γιατί τα σχολικά γεύματα δημιουργούν τις αρχές της συντροφικότητας των παιδιών. Ντροπή σας, οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων, να μιλάτε για συσσίτια, όταν εσείς τα λέγατε γεύματα στα κολέγια», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης δεν συγκρατήθηκε κι αφού υπογράμμισε ότι τελείωσε το γυμνάσιο στον Βύρωνα (σ.σ.: ήρθε από την πατρίδα του την Ανδρο στην Στ’ τάξη να κάνει φροντιστήριο για να μπει στην Ιατρική) απευθυνόμενος στη Φωτίου τής είπε: «Είναι εύκολο, αν μπούμε στο Google, να δούμε ποιοι είναι των κολεγίων», ενώ είπε στους αντιδρώντες βουλευτές: «Ηρεμήστε! Γιατί πορφυρογέννητοι των κολεγίων δεν υπάρχουν μόνον από εδώ. Μπορεί να εννοεί και την από κει πλευρά (του ΣΥΡΙΖΑ)».

«Το ΠΑΣΟΚ μας κατέστρεψε»

«Το ΠΑΣΟΚ κατάστρεψε τη χώρα» είπε για την ακρίβεια από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος έχει εκλεγεί στην Αρκαδία με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Συνάδελφοί του, ωστόσο, έλεγαν στους διαδρόμους ότι ξέχασε να πει πως το ίδιο ΠΑΣΟΚ που «κατέστρεψε τη χώρα» υπηρέτησε ο ίδιος και μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής του πέντε φορές: το 1989, το 1990, το 2000, το 2004 και το 2007, χωρίς ποτέ να καταφέρει να εκλεγεί!

Ο Παπαηλιού (ως πολιτευτής είχε διατελέσει γ.γ. του υπουργείου Βιομηχανίας σε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ και χθες κλήθηκε να ψηφίσει το πρώτο του Μνημόνιο, ενώ από το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει το 2010 καταγγέλλοντας τη μνημονιακή του πολιτική. Αλλάζουν οι καιροί, βλέπετε.

Πόλεμος για τις μονταζιέρες

Τη μονταζιέρα που… μετακόμισε πλέον από τη Συγγρού στην Πειραιώς θυμήθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου, συνεχίζοντας τον πόλεμο με τα βίντεο που ανήρτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο Διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε στο βίντεο της ΝΔ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για προπαγάνδα. Γιατί; Διότι θεωρεί πως ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 12.000 ευρώ το 2014 πλήρωσε περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές απ’ ό,τι σήμερα ή με τις νέες εισφορές μετά το 2018.

«Το 2020 θα του μένουν 6.644 ευρώ, ενώ το 2014 του έμεναν 4.257 ευρώ. Αρα, θα του μένουν 2.387 ευρώ περισσότερα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, παραπέμποντας «στο πραγματικό βίντεο της ΝΔ που χάθηκε στη μονταζιέρα».