Ενα μεγάλο κύμα έχει να αντιμετωπίσει το ερυθρόλευκο καράβι στην προσπάθειά του να φτάσει και εφέτος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο. Κι αυτό, καθώς εφέτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περάσει από τον προημιτελικό για να συνεχίσει στην ημιτελική φάση του φάιναλ σιξ στη Βουδαπέστη. Μπροστά του έχει την προσεχή Πέμπτη τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, από την οποία ηττήθηκε στον περυσινό τελικό. Κι αν περάσει την κροατική ομάδα, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ιταλική Προ Ρέκο, τον πιο πλούσιο σύλλογο στο ευρωπαϊκό πόλο.

Δύσκολη αποστολή χωρίς αμφιβολία για την ελληνική ομάδα. «Πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση. Να υπερβάλουμε εαυτούς. Αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες» υποστηρίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος.

«Η Γιουγκ είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι. Δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ομοιογενές σύνολο. Είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παίζει σκληρή άμυνα, ενώ διαθέτει αρκετή ποιότητα στην επίθεση».

Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τη Γιουγκ στον περυσινό τελικό 6-4. Εγκλωβίστηκαν από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της κροατικής ομάδας, που είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς.

«Εμείς μάλλον είμαστε πιο διψασμένοι από αυτούς και μπορεί να γυαλίζει πιο πολύ το μάτι μας. Πρέπει καταρχήν να δουλέψουμε καλά στο αμυντικό κομμάτι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε λύσεις, κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε στον περυσινό τελικό» πρόσθεσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν να θυμούνται ακόμα ένα παιχνίδι με τη Γιουγκ. Ηταν την περίοδο 2000 – 2001, όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του φάιναλ φορ στο Ντουμπρόβνικ. Ο αγώνας κρίθηκε από ένα λάθος του σλοβένου διαιτητή Μαργκέτα, ο οποίος τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ακύρωσε κανονικό γκολ του Θόδωρου Χατζηθεοδώρου, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ. Το γκολ αυτό θα έδινε τον τίτλο στον Ολυμπιακό, αλλά με την απόφαση του Μαργκέτα το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (5-5) και η Γιουνγκ νίκησε 7-6.

Ο Ολυμπιακός πήρε ρεβάνς έπειτα από έναν χρόνο, στη Βουδαπέστη, καθώς νίκησε τη Γιουγκ στον ημιτελικό και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης επικρατώντας στον τελικό της ουγγρικής Χόνβεντ. Ηταν 25 Μαΐου 2002. Ακριβώς 15 χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και πάλι την κροατική ομάδα με στόχο να μπει στην τετράδα της διοργάνωσης.

Στον άλλο προημιτελικό θα αναμετρηθούν η ουγγρική Εγκερ με την ιταλική Μπρέσια. Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό μία άλλη ουγγρική ομάδα, την Τσολνόκι. «Θεωρητικά η Προ Ρέκο είναι φαβορί. Ομως σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει ρόλο ποια ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση», σημειώνει ο Θόδωρος Βλάχος.