Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το ‘χει ξαναπεί για τα σενάρια που τον θέλουν να συζητά με τη ΝΔ: «Αν γράφανε ότι θα προσχωρούσε η Νέα Δημοκρατία στις απόψεις μου θα είχε μια λογική. Το αντίθετο δεν έχει καμία». Το έχει ξεκαθαρίσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως είναι και θα παραμείνει στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου –και το ξανάκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα («RealΝews») για συζητήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το μέλλον του ο Βενιζέλος θα μιλήσει «όταν έρθει η ώρα», όπως είχε πει και ο ίδιος στον Alpha. Οπότε, μέχρι τότε υπομονή. Αν όμως θέλετε να τον ακούσετε, σήμερα μιλάει στην 4η ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) με θέμα «Η έξοδος από τα Μνημόνια και η θεμελίωση της οικονομικής ανάκαμψης», στις 11:15 π.μ., στο King George, στο Σύνταγμα.

Αύριο έχει την εκδήλωση με αφορμή το νέο του βιβλίο ενώ κάτι έχει πάρει το αφτί μου και για ένα διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Υπενθυμίζω ότι η εκδήλωση της Τρίτης θα γίνει στις 18.30, στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Καρατζάς του Μεγάρου της Εθνικής Τράπεζας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής και θα μιλήσουν ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η Φώφη στην Ημαθία

Στην Ημαθία βρίσκεται σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει φορτωμένο πρόγραμμα. Υστερα από μια πρωινή συνάντηση με τοπικά στελέχη, θα επισκεφθεί φάρμα ροδακινοπαραγωγών, μια κλωστοϋφαντουργία κι ένα οινοποιείο –δεν αστειεύονται στο ΠΑΣΟΚ όταν μιλούν για περιοδεία. Στις 19:30 η Φώφη θα μιλήσει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είναι γεννημένος τον Νοέμβριο του 1978 στη Βέροια και βρίσκεται στην περιοχή από χθες με διαφορετικό πρόγραμμα.

Το βιβλίο της Μιλένας

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το τέλος της Μεταπολίτευσης» παρουσιάζει την Τετάρτη, στις 19:00, η Μιλένα Αποστολάκη. «Ο νέος ιστορικός κύκλος περνά μέσα από την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, αλλά και την αλλαγή του κυρίαρχου υποδείγματος στην άσκηση της πολιτικής», γράφει η πρώην υφυπουργός επί διακυβέρνησης Σημίτη.

Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής (Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής), θα μιλήσουν για το βιβλίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο ΜΕΤΑρρυθμιστής βουλευτής του Ποταμιού και Ζ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής και ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Θανάσης Διαμαντόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.