«Μακάρι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ και του χρόνου στο Βελιγράδι και να παίξουμε πάλι στον τελικό. Αν τα καταφέρουμε βλέπω να μας περιμένει ο Ερυθρός Αστέρας»!

Η ατάκα του Γιώργου Πρίντεζη στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του Ολυμπιακού από την Κωνσταντινούπολη και το φάιναλ φορ, έκρυβε έναν πόθο (η επιστροφή του χρόνου στην κορυφαία γιορτή του μπάσκετ) αλλά και ένα παράπονο για την ατυχία του συλλόγου, στους δύο τελευταίους τελικούς που έχει συμμετάσχει να πέφτει πάνω στις οικοδέσποινες, στη Ρεάλ το 2015 στη Μαδρίτη και στη Φενέρ εφέτος στην Πόλη.

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό είναι πλέον στο πρωτάθλημα και στις κόντρες με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς (οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να νικήσουν τον Αρη την Πέμπτη στο ΣΕΦ).

Και όμως, το όνειρο της συμμετοχής και στο επόμενο φάιναλ φορ σε μια ιδιαίτερα αγαπημένη έδρα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, είναι μονόδρομος.

Ο Ολυμπιακός έχοντας συμμετάσχει σε πέντε τελικούς Ευρωλίγκας την τελευταία επταετία (2010, 2012, 2013, 2015, 2017) παραμένει η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη σε αυτό το διάστημα και μάλιστα τη στιγμή που κάθε ομάδα εναλάσσεται μέσα σε αυτά τα χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης.

Μπαρτσελόνα (2010), Παναθηναϊκός (2011), Ολυμπιακός (2012 & 2013), Μακάμπι 2014, Ρεάλ Μαδρίτης 2015, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2016, Φενέρμπαχτσε (2017).

Σημασία λοιπόν έχει η διάρκεια και μέσα από αυτή μπορεί να καθιερωθεί μια ομάδα στην ελίτ.

Και ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι να βρίσκεται ει δυνατόν και κάθε χρόνο σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ.

Απαιτείται λοιπόν να συνεχιστεί το πλάνο και να μείνουν σταθεροί σε αυτό διοίκηση και προπονητής, αλλά όλα αυτά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο πλέον για τους Πειραιώτες.

«Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις το τσιπάκι από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και να μπαίνεις στον ρυθμό πρωταθλήματος, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα το κάνουν και θα είναι πανέτοιμοι» τόνισε ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα συγχαρητήρια που δέχτηκε η ομάδα όλες αυτές τις μέρες που βρισκόταν στην Πόλη, από όλους!